Бочко вдъхновява игрите по време на баня – участвайте в играта!

Бочко вдъхновява игрите по време на баня – участвайте в играта!

Бочко и Детето играе вярваме, че във всяка ситуация има възможност за пълноценно общуване с бебето. Дори в рутинни дейности като къпането има всевъзможни начини да играете и да се забавлявате заедно.

Подарете си хубави емоции, с игрите, които Бочко Ви подарява и участвайте във Фейсбук играта на Детето играе, като обясните накратко как Вие играете със своето мъниче.

Победителите ще се изтеглят с томбола, а наградите са 5 комплекта:

– Шампоан за коса и тяло Липа и Лайка 400 мл
– Крем-сапун Маслина
– Шампоан за коса и тяло Лавандула 200 мл

Ето и вдъхновението от Бочко и Детето играе:

  • Пуснете си хубава нежна музика, а най-добре е да пеете собствени измислени песнички, с които да описвате действията си. „Сега, сега, аз сипвам вода и поливам твоите рамена“… Вие сте наред. Дарете го и с безброй целувки.
  • След 4-тия месец движете плавно пред очите на детето фигурки на рибки и други морски обитатели и разказвайте кратки истории с тях. Например как малката рибка се крие зад корала, а после се появява отново. А рибките може да са в синьо, зелено, жълто. Рибките може да изрежете от обикновена гъба, но нека да са достатъчно големи, за да няма риск от поглъщане.
  • Когато бебето вече може да седи в коритото, осигурете на бебето различни пластмасови съдинки, с които да гребе и прелива вода и предмети, които да лови във водата – примерно рибки, изрязани от гъба за баня.
  • Играйте на дъжд, като пробиете дъното на кофичка от кисело мляко с множество дупчици. Когато загребете вода, пред очите на детето ще ливне дъжд, а банята ще се огласи в смях.
  • На децата над 1 година предложете да рисуват по стената с пяната от шампоана или да слагат пяна по Вас – ръцете, рамената, носа, бузите, брадичката, косата. Така хем ще учат за частите на тялото, хем ще се забавляват.
  • Играйте на риболов с рибки, изрязани от кухненска гъба в различни цветове и кепче.

Споделете и Вие как играете с бебето, на какво то се радва и се смее! Публикувайте игрите като кратък коментар от 2-3 изречения под поста на Детето играе във Фейсбук.

Пожелаваме успех на всички участници.

Играта е активна до 12:00 часа на 19.10.2018 г.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации