Великденски картинки за оцветяване и украса

Великденски картинки за оцветяване и украса

Украсете креватчето на бебето с картинки на пиленца, шарени яйчица, патенца, лалета и теменужки. Така ще създадете настроение, а освен това бебето ще има интересни неща за следене и изучаване.

Заедно с 4-5 годишните деца планирайте как да декорирате дома си за празниците:

-нека децата да нарисуват как те виждат Великден. Може да им дадете да работят и с тесто за игра, върху което според собствената си фантазия да набучват цъфнали клонки, да оформят цветенца, пиленца и яйчица.

– украсете дома си като призовете децата да нарисуват много шарени яйчица. Ще стане много пролетно и красиво, ако им помогнете да изрежат и оцветят трева, лалета и дървета от хартия. Добавете и слънце от станиол. Налепете всички елементи като пролетно пано на един от прозорците.

– дайте им да оцветяват картинки. Великденски картинки може да изтеглите оттук.

– включете децата в боядисването и шаренето на яйцата.  Вярваме, че на 4-5 годишните ще им е много интересно да наблюдават създаването и оцветяването с естествени багрила: коприва, червено цвекло, обелки от кромид лук и др. Може да опитат да рисуват с восъчни писалки (продават се комплекти на щандовете за бои за яйца).

– разрежете един картоф на две по дължина. Дооформете овал, ако се налага, така че повърхността да прилича на яйце. След това върху нея, издълбайте различни орнаменти – лентички, зигзаг, кръгчета, звездички. Призовете детето да прави печатчета с тях като ги топи или маже с подходяща за възрастта боя и ги залепва на хартия. Ще се получат интересни печати с яйчица. Готовите картини закачете на видно място.

 

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации