Великденско откривателство за бебета

Великденско откривателство за бебета

Ако решите може да зарадвате бебето с нови неща за проучване като му приготвите сензорна кутия с Великденска тема. Ето какво може да сложите в нея.

Набавете си дървени яйца с различни цветове.

Може да купите подходящо за целта малко пиленце или да го изработите сами от плат и да го напълните с памук.

Може да добавите и овчица от филц, върху която е пришито руно от памук. Следете детето да не го скубе и прави опит да слага влакната в уста!!!.

Изрежете от жълт филц слънце – просто на един жълт кръг с ножица оформете ресни за лъчи.

Ако намерите достатъчно големи (т.е. да няма риск детето да го погълне и да се задави!) пластмасови яйца от играчките с изненади, може в някои от тях да добавите ориз и да ги залепите много добре, така че да няма риск детето да ги отвори. Други пък, напротив, може да се отварят и от тях да се вадят цветни панделки.

Може да добавите ушити парчета плат, върху двете страни, на които има яйце, изрязано веднъж от гладка материя, втори път от грапава или релефна материя.

Или пък да пришиете памук между две парчета плат във формата на яйце, което детето да може да пипа и стиска.

Сложете всичко това в една кутия и поканете детето да я изследва. Разказвайте на детето какво вижда и му задавайте въпроси, на които отговаряйте. Така му помагате да създава по-силни мозъчни връзки.

Играта е подходяща за деа 6+месеца. Ако решите да предложите същото забавление и на по-голямо дете – примерно 1+ години, може да скриете всички части в хартиени ленти, а за децата 2+ години дори и в пясък или ориз.

Важно!!! Проверете всички предмети, които поставяте в кутията дали са достатъчно безопасни. Въпреки това не оставяйте детето без наблюдение.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации