От 2 до 25 октомври Сердика Център София (бул. „Ситняково“ 48) се превръща в Jurassic Park, за да представи за първи път в България световноизвестната експозиция с фигури на динозаври в реални размери „Dino adventure”. С форма и анатомична структура, съответстваща на тази на истинските зверове, дино моделите вече се превръщат в истинска атракция за всички софиянци и гости на града. Благодарение на последните технологии в скулптурата и роботиката, огромните фигури дори се движат и издават автентични звуци – за 100% реалистично приключение.

Най-интересните същества, владели Земята преди 65 милиона години, вече „оживяват“ в осем огромни фигури на летящи, питомни, тревопасни, но и… кръвожадни хищници. С форма и размери, съответстващи на анатомичната структура на истинските зверове (до невероятните 8 метра!), моделите се превръщат в истинска атракция за всички софиянци и гости на града. Мускулите и тъканите им са направени от единствена по рода си пяна, а кожата – от еластична гума, покрита със специална боя. Благодарение на последните технологии в скулптурата и роботиката, те дори се движат и издават автентични звуци – за 100% реалистично приключение.

И това не е всичко – търговският център е преобразен като същински Jurassic park с елементи от естествената им среда – борове и смърчове, магнолии и палми, дървени мостове и декоративни камъни – истинско пътуване назад във времето за цялото семейство.

За да се потопят изцяло в тайните на динозаврите, посетителите имат възможност да се възползват от безплатни гид турове с палеонтоложките на Сердика Център всеки вторник, четвъртък и петък (11:00 – 12:00 часа; 17:00 до 20:00 часа), както и всяка събота и неделя (12:00 – 13:00 часа; 16:00 – 19:00 часа). Клиентите, пазарували по време на разходката си сред динозаврите, могат да се включат в търговската промоция на мола и да съберат луксозна колекция от мини модели на динозаври за спомен от експозицията.

Разбира се, любим за всички си остава фото кътът срещу Клиентска информация, в който посетителите се снимат в „опасна близост“ с динозавъра, а след това могат да участват със снимката или видеото си във Facebook играта на Сердика Център – за шанса да спечелят уникална Динопедия.

За всички деца има и специална зона за оцветяване и сглобяване с аниматори и много игри, както и истински пясъчник със заровени останки от динозаври. Безспорно най-голямата атракция за най-малките е кътът „Dino Riding” – дружелюбен интерактивен динозавър, на който да могат да се „повозят“.

Входът за изложението и всички активности е свободен.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации