„Голямото лятно бутане“ или защо е важно да се движим

„Голямото лятно бутане“ или защо е важно да се движим

Пригответе количките, гушкайте бебоците и се включете в новото издание на „Голямото лятно бутане„.  Това е начин да прекарате забавно  съботния предиобед на 10 юни и освен това да подкрепите смислена кауза. Предизвикателството е в 3000 крачки.  Мястото – Южен парк, Площадката с гълъбите.  Елате в 10 часа, за да се регистрирате и да сте готови за старта в 10.30ч.

Каква е каузата на инициативата и как може да я подкрепите, ни разказват организаторите  от „Академия за родители„.

За втора поредна година организирате инициативата “Голямото лятно бутане“. Какво е посланието, което искате да отправите към родителите?

Всички сме чували, че в България 20% от децата до петгодишна възраст вече страдат от затлъстяване, на първо място в ЕС сме по тютюнопушене, употреба на алкохол и часове прекарани пред компютъра сред 16-годишните деца. Да променим тази статистика и мрачните прогнози, свързани със здравето на децата ни, до голяма степен зависи от нас, родителите – децата правят това, което виждат.

“Голямото лятно бутане” не е спортно предизвикателство, а повод да си припомним, че времето прекарано на чист въздух, като семейство, е едно от най-хубавите неща, които можем да правим заедно.

Колко души се включиха в събитието миналага година?

В “разходката” участваха над 500 семейства, надяваме се тази година да видим много нови лица.

Имате ли любима история/истории от участниците в миналогодишното издание?

Най-хубавите истории винаги идват от обратната връзка от родителите – над 85% от тях споделиха с нас, че събитието ги е мотивирало да се движат повече и да ходят повече пеш. И това е прекрасно!

„Голямото лятно бутане“ подкрепя благотворителната кауза на 5kmRun – закупуване на апарат за продължителна инсулинова терапия за Първа детска клиника към Универститетска болница „Св. Анна“, гр. Варна. Как може родителите да се включат в набирането на средствата?

Участниците могат да направят дарение на място, а нашите партньори от 5kmRun ще са там, за да отговарят на всякакви въпроси свързани с болницата и апаратурата, както и защо избраха именно тази кауза за годишното си благотворително бягане. Повече за апаратурата и защо е толкова необходима на детската клиника, която лекува годишно над 2500 деца, можете да прочетете тук.

Какви изненади да очакват родителите на тазгодишното Голямо лятно бутане?

Много партньори на “Академия за родители” подкрепят инициативата и всички регистрирани участници могат да очакват много “изненади” по трасето, както и на финала – всички ще получат подаръци от нашите партньори, но за момента няма да издаваме повече. Можете да видите кой подкрепя инициативата и да се регистрирате за участие тук. Всички са добре дошли – 10 юни 2017, 10.00 часа – площадката с гълъбите в Южен парк, София.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации