Голямо яйце, много рисуване

Голямо яйце, много рисуване

Играта е подходяща за деца над 2 години.

С помощта на вестници, стари списания и ненужна хартия, оформете голямо обемно яйце с ръста на детето. Препоръчваме да го направите с плоско дъно, за да може да стои свободно. Когато е готово, го облепете с бяла хартия. Сега остава да дадете на малчугана да рисува и оцветява на воля.

Покажете на най-малките какво трябва да правят. Нека да рисуват с моливи, маркери или им осигурете нетоксични бои за рисуване с ръце. Ако рисувате с боички, експериментирайте заедно в смесването на различни цветове и наблюдавайте какви нови се появяват. Следете детето да не опитва боите, колкото и да са безопасни. Ако искате сами да си направите боички, потърсете информация тук. С най-малките вероятно ще решите да играете в банята или на открито, ако има такава възможност, защото със сигурност скоро интересът за рисуване ще се пренесе върху цялата стая.

Оставете по-големите деца сами да работят и да проявят творческите си идеи.

Важно!!! Изберете подходящи за възрастта на детето бои или други средства за рисуване.

Разновидност на играта е да нарисувате на голям картон яйце и да го закачите на стената, за да го оцветят децата с моливи или боички или просто да им изрежете малки яйчица, които да рисуват и лепят в предварително направени от Вас кошнички.

Друг вариант е да направите да заедно с детето да направите с детето яйца от тесто за игра и да ги подредите в кошница. Ако яйцата са с различна големина, оже да играете на сортиране по големина, а също по цвят. Децата на 3 години може да украсят яйцата като отпечатват върху тях различни формички, смесват различни цветове тесто за игра, овалват яйцата в ориз, овързват ги с панделки и т.н.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации