Да възпитаме чувство за хумор!

Да възпитаме чувство за хумор!

Да, това наистина е факт – чувството за хумор не е даденост, то се възпитава. И си струва да се инвестира в това, защото хората с чувство за хумор са по-гъвкави и по-позитивни в живота си, по-леко общуват, бързо установяват контакти и определено имат по-високо самочувствие. Доказано е, че който се смее повече, се радва на по-добро здраве и по-малко стрес.

Има проучвания, според които хуморът допринася за развитие на мисленето и ученето при децата. Оказва се, че децата много по-лесно запомнят думи при емоционално преживени приказки и залъгалки, по които са задавани въпроси, които са предизвикали смях и възпроизвеждане на движения.

Доброто чувство за хумор е богатство, на което децата могат да разчитат през целия си живот, защото то им помага да виждат нещата от различни гледни точки, да отчитат по-дълбок и двойнствен смисъл в казаното, да виждат отвъд очевидното, да са спонтанни, да се справят по-добре с трудни и конфликтни ситуации, да се адаптират по-лесно в непозната среда и най-вече да се наслаждават на живота.

Какво е смешно за децата?

Продукти

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации