Да приспим детето – 6 игри за лека нощ

Да приспим детето – 6 игри за лека нощ

Кой казва, че приспиването трябва да е мъчение и за детето, и за родителите му?! Ето няколко хитри идеи как да превърнеш „марш в леглото” в забавление.

1. Разходка преди сън.

Свежият въздух може да действа ободряващо за възрастните, но е с изморителен ефект за детето. Казано иначе вечерната разходка е перфектният начин за разтоварване преди лягане. Научи малкото си още от бебе на разходка преди сън. От полюшването в бебешката количка, през игрите на открито за проходилия малчуган – до разходка с велосипеди за порасналото дете. Страхотна възможност да поговориш с половинката си, а хлапето да поспортува и прилично да се измори.

2. Виж кой те гледа!

Разглеждането на албум със семейни снимки вечер е релаксиращо занимание, но не винаги успява да задържи интереса на съненото дете. Превърни го в игра на шпиони и малкото ще остане очаровано. По-малките деца могат да посочват хората и предметите на всяка страница. Малчуганите на възраст над 3 години ще се забавляват, проследявайки задачи като „открий тате с костюма на лъв” или „на коя снимка мама гушка кученце”. Децата в предучилищна възраст ще се радват да намерят „на коя снимка леля Поли се усмихва” или „коя е най-грозната прическа, която мама някога си е правила”… виж целият текст

Източник: Моето дете

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации