Да си направим костюми у дома!

Детето Ви е пленено от „Замръзналото кралство“ или „Рапунцел“ и мечтае да стане принцеса? Или не откъсва очи от кученцата на „Пес патрул“ и героически гаси пожари и спасява всички наред? Или обича да играе с влакове и ги управлява като ръководител движение? Или редовно, в ролята на лекар, преглежда куклите?

Децата сами избират героите, на които да се възхищават и игрите възникват спонтанно. Но и ние като възрастни можем да дадем своя принос като изработим костюми, с които играта да стане по-истинска. Да, действително на пазара има много фирми, които произвеждат карнавални костюми, но истинското удоволствие е да ги изработите сами с детето си. Хем, така ще развиете много умения, хем ще се забавлявате заедно, хем ще си изработите такива костюми, каквито искате и то на много ниска цена.

Ето някои хрумки, пък се надяваме да Ви вдъхновим и да надминете собствените си очаквания в творчеството.

Пожарникар

IMG_5362

На пръв поглед изглежда сложно да се направи костюм на пожарникар, но всъщност не е така. Всичко се базира на една малка хитрина. Всеки черен панталон и жълта/червена блуза в миг се превръща в пожарникарски костюм само с помощта на сив изолирбанд, с който да направите светлоотразителните ленти. Каската може да си вземете от детски хипераркет за играчки, пожарогасителите да направите от бутилки, маркучите може да направите от кабел или въженца, а емблемите от цветна хартия. Костюмът е готов.

Ръководител движение

Шапката на ръководителя движение може да направите от картон. Добавете синя блуза със златисти копчета и пагони. Най-важното е да направите диска, с който се командва влака – обикновена пръчка в единия край, на която заковете кръгло парче от картон. От едната страна на кръглото парче залепете зелена самозалепваща се хартия, а на другата – червена. Така въоръжени може да заведете детето на някоя малка кокетна гара, където се покаже в целия си блясък и да посрещне и изпрати някой и друг влак. Или пък цялото семейство се подредете като влак, а малкият началник нека да Ви дава път.

Принцеса

Няма нищо по-лесно от това да направите рокля на принцеса. Все Ви се намира парче от перде, което така или иначе не използвате. Наберете го върху ластик и ето, че роклята е готова. От твърд картон изрежете корона и я поръсете с брокат (в книжарниците се продава брокат-лепило, което е много удобно за целта). Ако малката принцеса иска дълги блестящи коси – гирляндите от Нова година ще Ви свършат прекрасна работа.

Пипи дългото чорапче

Червената коса ще направите от оранжева прежда. Оттам нататък е лесно. Един дълъг чорап, един къс чорап и асиметрично навити панталони.

Капитан на кораб

Далекоглед се прави от две слепени рула от тоалетна хартия. Шапката на капитана я направете в стар стил – триъгълна от хартия или вестник, оцветени в черно. Мантията на капитана, направете от Ваша стара блуза – за Вас тясна, за детето – дълга. Трябва само малко да се оформи – със златни копчета и може би ширити.

Индианска принцеса

Короната от пера направете от картон. Кожената дреха от стара тениска, която изрисувайте в индиански мотиви.

Животинчета

На една обикновена диадема прикрепете ушички то филц, плат или картон. Ако иска детето да е калинка, пчеличка или пеперуда, изрежете крилата от картон и ги прикрепете като раница с въженца. Дори може да ги изрисувате заедно. Гримирайте личицето на детето и ето, че и този костюм е готов.

1 Коментар

  • Публикувано 29.09.2016
    Avatar

    Андреа

    Много ми помогнахте.Трябваше да се направя на Пипи и се получи фантастично.Много благодаря за съдействието

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации