Домът на дядо Коледа

Домът на дядо Коледа

Играта е подходяща за деца над 3 години.

Къде живее дядо Коледа? Вероятно вече сте обяснили, че живее в Лапландия, в далечния север, че се придвижва с шейна с елени и има куп джуджета, които му помагат да изработва подаръци за децата.

Предизвикайте детето да направи модел на дома на дядо Коледа.  За целта осигурете всякакви материали: тесто за игра, мъниста, филц, памук, клончета от елха, фигурки на елени, шишарки и т.н.  За да е по-автентично накрая може да извадите и лед от хладилника.

Работете заедно с детето. Помагайте му да прецени какво да включи: сняг, дървета, къщата на дядо Коледа, къщата на елените и т.н. Помагайте му да помисли с какво да изобрази някои неща: примерно, памук/сол/ содаза хляб/брашно за сняг, клечки или шишарки за дървета. Задавайте му въпроси: какво прави дядо Коледа през деня, къде обича да ходи и т.н.

Обяснете, че по тези георафски ширини има красиво явение, наречено северно сияние и покажете снимки. Ако детето е любопитно към новата информация, кажете му, че през лятото там слънцето се вижда дори през нощта.

Предлагаме Ви и кратко филмче, което показва дома на дядо Коледа. А тук може да намерите още много снимки по въпроса, но за съжаление сайтът не е на български език

Повече за умалените светове като игра може да прочетете тук.

Алтернатива на тази игра е детето да нарисува дома на дядо Коледа.

 

И в двата случая ще се радваме да снимате и да ни изпратите творенията на малчуганите.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации