Елените на дядо Коледа

Елените на дядо Коледа

Играта е подходяща за деца над 2 години.

Eлените на дядо Коледа ще дойдат при Вас, като ги нарисувате с крачета и ръчички.

Вариант 1:

Осигурете боя за деца над 2 години. Продава се в големите детски магазини и книжарници. Потопете крачетата на детето в кафява боя и след това го насочете да стъпи върху приготвен за целта лист хартия. Крачетата са муцунките на елените. След това с жълта или бежова боя оцветете дланите на детето. Това са рогата на елена. Добавете очи и нос и сте готови.

Закачете еленчетата на стената.

Вариант 2

Набавете си кафява и бежова цветна хартия. Нека детето да стъпи върху кафявата хартия и очертайте стъпалото му. Върху бежовата хартия очертайте ръчичките му. Изрежете. Ако детето може да реже, нека да се включи като изреже крачето, защото има по-малко фини детайли. Залепете главата и рогата върху картон, добавете очи и нос и закачете на стената.

Ще се получи интересно, ако и възрастните участват в играта. Така ще имате малки и големи еленчета.

Нека детето да даде имена на еленчетата.

Опитайте се да разкажете някаква история с тях:  примерно: Това са елените на дядо Коледа. Тръгнали са преди месец, минали са много път и са преживели много приключения (измислете 1-2). Бързали са, за да попитат децата какво си пожелават за Коледа. Ти какво си пожелаваш? Помисли си добре и им го кажи, а те ще предадат желанието ти на дядо Коледа.

Стимулирайте и детето да разкаже история, като го стимулирате с въпроси: какво обичат елените, какво харесват, откъде идват и т.н.

 

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации