„Жълто“ – театърът отвори врати за бебетата!

„Жълто“ – театърът отвори врати за бебетата!

„Жълто“е постановка за деца от 0-3г. на Център за изкуства „За Родопите“. Играе се на сцената  на театър „Възраждане“ в София. Постановката е единствена по рода си и е чудесна възможност родителите да срещнат децата си с театъра по смислен, силно емоционален и адекватен начин . В нея е вляна творческата енергия на хора, които са се осмелили да погледнат света през очите на бебетата. Пиесата не просто е съобразена с тяхната психика и развитие на възприятията, но вдъхновява бебета да се смеят, да любопитстват и да се забавляват.

Актрисата Десислава Минчева, която е и автор заедно с Петър Тодоров, се раздава на децата, танцува феерично, свири, играе като тях, говори на бебешки. Потапя ги в поток от емоции, цветове, форми, звуци и получава насреща блеснали детски очи и малки топуркащи крачета, които искат веднага да се качат на сцената, защото там е прекрасно. Тя успява да обхване с поглед всички деца в залата,  общува с тях на техния език и откликва бързо на емоциите им. Тя им дава онзи образ, който им помага да се видят отстрани и да се забавляват със своите действия и игри. Толкова беше добра в превъплъщенията си като бебе, дете, фея, музикант, танцьор, че дори на възрастните в залата им се прииска да станат част от сцената.

Детето играе препоръчва горещо тази пиеса- тя ще Ви зареди с много настроение и ще вдъхне любов у малките към театъра.

3 Коментари

 • Публикувано 14.11.2014
  Angel Donkov

  Angel Donkov

  Страхотна постановка! Децата се забавляваха страшно много.

 • Публикувано 12.01.2015
  Avatar

  Тоня

  Имам забележка – не е вярно, че пиесата е първа по рода си. В Столичния куклен театър доста преди това играят „Бебешка пиеса“ – http://www.sofiapuppet.com/index.php/bg/main/programme_details/352. Отминалата година беше с бебешки фокус – опери, концерти…., което е чудесно.

  • Публикувано 12.01.2015
   Детето играе

   Детето играе

   Благодарим Ви за информацията. Знаем за „Бебешка пиеса“, но останахме с впечатление (от афиша) че е за деца на 2 и 3 години, а пиесата „Жълто“ е за деца от 0 of 3. Самите ние, не сме посещавали „Бебешка пиеса“, но ще се радваме ако споделите с нас впечатленията си.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации