Защо децата учат по-добре, движейки се?, интервю с Мартина Велева

Ти водиш и йога за деца. За каква възраст?

За деца от 3- 6 години. Програмите, които водя са съчетани с много игри за себеизразяване, много смях, приказки и приключения, песни и релаксация. Не може да се спазва всичко като в класическата йога, но се учим. Правим дихателни техники и играем. Редувам пасивно и активно занимание. Медитираме. Важно е заниманията да продължат и вкъщи. Добре е да се превърнат в ритуал. Само така ще се постигнат резултати. Информация има на сайта Джагадамба .

Какви още занимания за деца организираш?

Пак нещо свързано с йогата, но този път заедно с родителите. Предстои сега на 22- 24 май в гр.Априлци . По време на този „ритрийт” семействата ще се насладят на преживяване, с което да засилят и задълбочат връзката със своите деца, както и да се свържат с детето в себе си.

Ще ни подариш ли игри, които родителите да могат да играят с децата си?

Да, разбира се.

Пантомима.
Нужни материали: Карти с различни картинки ( на предмети, животни, действия и др.)
Брой участници: минимум 2
Начин на игра:
Картите се обръщат с гръб, така че да не им се виждат картинките и се поставят на пода. Може да започнете с играта „ Камък, ножица, хартия“, за да изберете кой ще започне пръв с теглене на карта. Победителят в играта тегли една карта, като е много важно никой друг да не види картинката! Играчът с изтеглената карта застава пред останалите и трябва да изиграе картинката, която е изтеглил, като няма право да използва думи. Трябва да използва тялото си и с движения да пресъздаде картинката. Може да използва звуци и жестове. Тази игра е много добра за развиване на творческите умения, за усвояване на невербално общуване, за креативност и забавление!

4 Коментари

 • Публикувано 15.05.2015
  Avatar

  Tatyana Kurtakova

  Здравейте, поздравления за подхода към най-малките и времето което им отделяте. Искам да попитам дали планувате лекции извън София?

  • Публикувано 20.05.2015
   Avatar

   Martina Veleva

   Привет Татяна, до сега не съм получавала предолжения за лекции извън София, но би било добре повече преподаватели да научат за тази методика, защото е съобразена с детските нужди и интереси и е по – ефективна. Затова бих правила лекции извън София.
   По – цялостно представяне на методиката за обучение чрез движение представяме на нашите курсове за интерактивно преподаване, които може да проверите на: http://gudevica.org/%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81-%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%8F-%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D1%8F-%D1%81-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-2015/

 • Публикувано 02.06.2015
  Avatar

  Ива Лаловска

  Здравейте,

  Поздравления за прекрасните инициативи, които реализирате за децата. Пиша Ви от името на фондация „Геа Челониа“, която е специализирана в опазването, възстановяването и изследването на сухоземните костенурки в България. Поради големия интерес от страна на родители към „зелено“ обучение на деца в нашия Център за костенурки през миналата година и недостатъчния ни ресурс да организираме сами такива мероприятия, бихме искали да Ви поканим да реализирате чудесните си идеи при нас – в Центъра за костенурки в село Баня. Повече информация за това, какво представлява центъра и с какво се занимаваме можете да намерите на адрес: http://www.geachelonia.org, http://www.tortoisecenter.geachelonia.org, както и на Facebook страницата: Център за размножаване и рехабилитация на сухоземни костенурки.
  Ще се радваме да работим заедно!

  Поздрави и слънчево настроение,

  Ива

 • Публикувано 06.06.2015
  Avatar

  Мартина

  Привет! Ще се радвам да се включим към вашите инициативи, можем да направим образователни програми чрез игри, чрез които децата да научат за костенурките и природата. Може да ми пишете на личния имейл martina.veleva@gmail.com, където можем да обсудим по – подробно как може да си взаимодействаме!

  Поздрави и светлина!

  Мартина

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации