Играчки от Тетра пак кутии

Преди изхвърлите кутиите от мляко или сок, помислете как може да ги претворите с фантазията в забавни творчески проекти. Ето няколко идеи, с които може да се забавлявате заедно с детето. И помнете, когато използвате подръчни материали за създаване на игри, не само въвеждате детето в идеята на рециклирането, а и го учите на въображение и творчество. Саморъчно направените играчки не е необходимо да са съвършени, важното е детето да участва в направата им.

Къщички

От използваните тетра пак кутии може да си построите цял кукленски град. Облепете кутиите с хартия и поканете детето да ги оцвети. Може да си направите каквито искате къщички. Другият вариант е детето да оцвети цялата кутия с темперни бои и после да залепите отгоре прозорци и врати като по този начин детето ще упражни и рязането. Ако искате на част от кутиите може да изобразите и известни световни сгради като Айфеловата кула, кулата в Пиза, Лондоският мост, и др.

Автобуси

Към града може да добавите и автобуси от кутии.  Предварително може да облепите кутията с хартия, да изрисувате прозорци и да поканите детето да я оцвети. Сега остава да добавите гумитекато пробиете с шило дупки, през които да прекарате 2 шиша за скара, а в двата края на шишовете прикрепите капачки, пълни с пластелин.

Нови кутии за моливи

Срежете кутиите през средата. Облепете ги с бяла хартия и поканете детето да ги оцвети и изрисува, както пожелае. Така по лесен и изключително приятен начин ще получите уникален интериорен комплект.

Кукли за театър

Ако обичате да си правите домашен театър, то със сигурност обичате да експериментирате в направата на кукли от различни материали. Тетрапак кутиите са идеални за това. Облепете три кутии в розово, добавете уши, очи, изрисувайте зурли и ето пред Вас стоят трите прасенца. С бял филц, оранжев нос и две пръчки получавате Олаф от замръзналото кралство, а за принцесите може да използвате плат за разкроени поли и прежда за коси. Всичко е във Вашата фантазия. После е достатъчно само да прикрепите кутиите върху пръчки и театърът може да започне.

1 Коментар

  • Публикувано 04.02.2018
    Avatar

    Дафинка Парталска

    Прекрасни идеи – опазваме природата и творим вълшебства!

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации