Игри за път: Млад навигатор

Игри за път: Млад навигатор

За децата на 5+ години може да подготвите карта на маршрута, който ще минете. Нарисувайте я на ръка, защото само така може да включите обектите, към които искате да им обърнете внимание. Дори може да им принтирате истинска карта от интернет.

Ако решите да играете и с по-малките деца на 4 години, нека картите съдържат големи и видими обекти, които лесно се забелязват – фонтани, кръстовища, паметници, река и т.н.Целта ще бъде децата да отбелязват с хикс, когато минете през тези обекти.

С картите може да се играе по различен начин.

Ако децата могат да четат, може да имат задача да отбелязват кои от посочените в картата градове и села вече сте минали. Питайте децата си дали забелязват някакви прилики между населените места, които минавате – примерно всички имат църкви, знамена на кметствата и т.н. Включително може да им дадете възможност да допълват картите като дорисуват реки, планини, животни и други интересни обекти по път.

На по-големите деца може да спирате на определени места, за да правят снимки. На тях може да им дадете задача и да засичат времето, което е необходимо, за да стигнат от точка до точка с хронометър. Окуражете децата да очертават с флумастер изминатия вече маршрут.

За да обогатите знанията им, може да им приготвите писма,в които Вие в две-три изречения на достъпен и забавен език им разказвате най-важното за дадено място, паметник, град и т.н. и когато стигнете дотам, да им ги давате. Ако развихрите въображението си, може дори да им включите загадки във вид на ребуси, гатанки, картинки със загадка и т.н.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации