Игри за път: Торба с тайни… на път

Игри за път: Торба с тайни… на път

Вниманието ще е ангажирано дълго, ако осигурите една торба или чанта, пълна с играчки и най-различни безопасни предмети. Ако решите Вие да ги давате, съветваме Ви да ги подавате един по един, за да не се пренасити детето. Другият вариант е да закачите торбата на седалката пред Вас и детето да има свободен достъп до нея.

По-големите бебета и малките деца обичат сами да ровят в торбата,  да вадят предметите един по един и да ги разглеждат. Внимавайте, защото в тази възраст обичат да опитват с уста, всичко което изследват.

4-5годишните може да стимулирате да Ви разкажат история с извадени на слуки предмети от торбата.

Дори да не сте предвидили предварително вещите за торбата, може да импровизирате с багажа, който носите – извадете дрешка на бебето, чорапче, празно портмоне, смачкайте хартия на топка и т.н. Наблюдавайте внимателно какво прави детето, за да не погълне случайно предмет, който може да го задуши.

1 Коментар

  • Публикувано 30.09.2016
    Avatar

    Мария Кръстева

    Тази игра ми изглежда интересна за бебета от 0 месеца до 11 месеца и деца от 1 година до 10 години. Примерно ако е за новородени може вътре да има биберон, играчка , книжка , топче , диск или черно бели снимки и други .

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации