Има кашон, има игра!

Не сте виждали дете да играе с кашон? Не вярвате, че един кашон може да е по-интересен от истинска играчка? Време е да влезете в царството на кашоните. Играта е забавна и творческа. Кашонът търпи всякакви превъплъщения, а децата неуморно експериментират с всички негови възможности.  Дори не е необходимо да правите нещо специално, просто купете кашон или използвайте всички налични опаковки от големи покупки.

Шейна

Нека детето да седне в кашона, а Вие с помощта на добре укрепена връвчица или хванати директно за него, започнете да теглите малчото навред из къщата. Килимите очевидно ще пречат, но може много бързо да ги отстраните. На рали, като на рали. Играта е приложима от момента, в който детето може да седи. Най-малките подпрете добре с възглавници.

Влакче или кола

Дори да не се движи, кашонът може да е интересен. Оформете го като кола. Опитайте да закрепите кормило от пластмасова чиния. Сложете гуми.

Ако навържете няколко кашона, пък ще се получи влакче, детето с радост ще прескача от вагон на вагон.

Къщичка

Да си направиш собствена къщичка насред хола наистина е безценно. Изрежете врата и прозорец, а ако детето вече уверено държи молив или четка, нека да си я оцвети както намери за добре. Нахвърляйте вътре няколко възглавници и книжки и се получава кът за четене. Самата игра на къщичка е много забавна. Децата влизат и излизат през вратата, през порзореца, затварят се вътре и вероятно изпитват за първи път истинско усещане за уединение.

Къщичка за кукли

dolls-houses-167140_1280

От кашона може да излезе страхотна къщичка за кукли. Изрежете две от страните на кашона – тавана и предната, така че да се оформи като разрез на къща. Вътре детето може да подреди кухня, спалня, гардеробна и каквото още иска. В магазините се продават комплекти, които може да се използват, но също толкова приятно е да ги направите от картон заедно с детето. Тогава дизайнът ще е уникален.

Тунел

С няколко кашона, долепени един до друг се получава прекрасен тунел. Да се пълзи вътре е огромно удоволствие за децата. А в тунела може да се правят много неща. Да се играе на криеница, да се пускат топки, да останеш малко и да си починеш… В някои от страните може да изрежете отвори и да покриете с парчета прозрачен цветен тюл. Така детето ще може да гледа навън през синьо, зелено, жълто или розово прозорче и да види как всичко се променя.

Пъзел

С няколко кашона може да си направите 3D пъзел. Изберете няколко картинки и ги нарежете на части за всяка от страните на кашоните. Как да стане това може да прочетете тук. Детето трябва да съобрази коя с коя част съвпада и да подреди пъзела. Е, ако не е мотивирано от пъзела, то със сигурност ще хареса идеята да построи кула.

Да полетим

Да, точно така. От кашон, освен къща може да се нарави и космически кораб. Направете истински костюм на астронавта от бивачно фолио (продава се в големите спортни магазини).

Маса за рисуване

Да, може да купите, но масата за рисуване от кашон на Вашето дете ще е уникална с всички драскулки по нея. Освен това на коя друга маса може да закачите някои от рисунките?

Кутия за сортиране

Изрежете различни отвори на кашона – кръг, квадрат, триъгълник. Използвайте реални предмети, за да Ви е по-лесно: топки, кубове и кутии в различни размери. Целта е после детето да успее да напасне същите тези предметите в съответните отвори.

Кухня

Brincando-de-casinha-com-caixas-de-papelão-e-material-reciclavel                                                                                                                 снимка:http://claudiopaguiar.blogspot.com

С помощта на кашони може да оформите ултрамодерна кухня с печка, шкафове, маса и столчета. Кое дете не си мечтае за такава? Включете детето в изработката и добавете само комплект посуда, за да може малкият кулинар да се развихри. И да се счупи нещо, подменя се лесно.

Сцена за куклен театър

children-drawing-451438_1280

Ако обичате театъра, но си нямате сцена, един кашон ще Ви свърши чудесна  работа. Декорът се лепи и сменя лесно, а и за Вас ще е удобно да създадете прекрасна атмосфера за изиграване на пиесите. Нека завесата се вдигне!

Виж още
Продукти
[product id=“236726″]
[product id=“236908„]

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации