Има ли какво да научим от децата си?

Има ли какво да научим от децата си?

Може да изглежда смешно, но има някои неща, които можем да научим от децата. И първото от тях е, че закуската е най-важното ядене за деня, което ние почти винаги пропускаме.

Както и при децата, закуската не трябва да е тежка, а в същото време трябва да е хранителна и здравословна. Децата често ви молят да си поиграете с тях, а вие се опитвате да довършите вкъщи онова, което не сте успели в работата.

Децата са напълно прави – не донасяйте в дома си работните проблеми, това ще разруши семейството ви. Играта с хлапетата ще ви помогне да забравите поне за малко за проблемите.

Децата искат да разберат как работят играчките и най-добрият метод за това е да ги разглобят на части. Това се отнася и до проблемите на възрастните – за да ги разрешите, разглобете ги на съставните им части.

Не бихте дали на детето си кредитната си карта, нали? Защото то ще изхарчи парите ви за играчки, които ще му омръзнат след няколко дни. А за какво харчите вие парите си?

Записвайте си в специална тетрадка какво точно сте си купили през месеца и ще разберете за какво харчите парите си и доколко сред покупките ви има безполезни неща.

Както децата постоянно задават въпроси, правете го и вие. Вашите въпроси ви дават достъп до повече информация и знания. Любопитството е едно от средствата за опознаване на света.

Децата смятат, че най-добрите възрастни са тези, които ги изслушват. Затова и вие се опитвайте да изслушвате близките си хора, когато имат нужда да ви изкажат проблемите си или мъката си.

Децата не знаят какво е фитнес, те знаят какво е игра. Опитайте се и вие да подходите по този начин към спорта. Вместо да отидете на фитнес, играйте футбол или баскетбол с приятели.

Смейте се по-често – както правят децата, без да знаят, че смехът нормализира кръвното налягане и помага за общото отпускане на тялото, зарежда го с нови сили и енергия.

Източник: ezine.bg

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации