Как да засилим имунитета на децата

Как да засилим имунитета на децата

Зимата идва и ако не искате хлапетата вкъщи да се натръшкат болни и да ви приковат и вас за леглата им, трябва да вземете някои мерки.

Всяка сутрин правете на малчуганите сок от ръчно изстискани плодове. Старайте се в менюто на децата ви да присъстват повече зеленчуци и топла, готвена, домашна храна.

Сведете до минимум консумирането на вафли, чипсове и всякаква fast food храна. Помнете, че здравето е най-важно и за него не бива да се жалят средства и усилия. Ако децата ви се разболеят, ще загубите много време в обикаляне по доктори и аптеки и даване на пари за лекарства. Най-лошото обаче е, че повечето лекарства и най-вече антибиотиците могат да навредят на организма, защото покрай вредните бактерии, убиват и полезните.

Захарта също е враг на здравето и добрия имунитет, затова не прекалявайте и с нея.

Медът трябва да присъства редовно на масата ви, но се постарайте да намерите хубав, домашен мед и да не купувате този със съмнителни съставки от магазина. Да не забравим и ядките – орехи, бадеми, лешници

Не изнежвайте децата! Ясно е, че няма да пуснете хлапетата да играят полуголи навън, но все пак не прекалявайте с обличането. Важно е кожата да диша. Вечер също обличайте децата само в леки, памучни пижамки, не е нужно да се слагат два ката дрехи.

Движението е важно! Не напразно е казано – здрав дух в здраво тяло, като това важи и за децата ви. Те трябва да се движат и да спортуват. Плуване, бойни изкуства, футбол, тенис, няма значение какво точно, важното е на детето да му хареса и да ходи редовно.

И отново се връщаме на храната. Тайната на доброто здраве се крие в това, което приемаме.

Менюто на децата ви трябва да изобилства от витамини и баланс между белтъчини, мазнини и въглехидрати. Не бива да се поддавате на детските манипулации от сорта на – „няма да ям това, защото е гадно“ и „не искам ябълка, а чипс/вафла/зрънчо“ и тн. Измислете успешен начин, по който да накарате вашето дете да яде питателна храна и в никакъв случай не вдигайте ръце от него и не позволявайте да се храни с каквото прецени само.

Освен храна за тялото, детето трябва да получава и храна за душата. Стресът спомага за отслабване на имунитета. Старайте се да обръщате повече внимание на малките и то не само по повод училище и домашни.

Подгответе се за зимата с пълна кухня витамини, широка усмивка и вяра, че няма да се предадете пред болестите и лекарствата.

Източник: pomaga.com

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации