Как да изберем играчка на детето

Как да изберем играчка на детето

Винаги вземайте предвид препоръките относно възрастта на детето, дадени върху играчките, и ги избирайте според възрастта, интересите и нивото на умения на детето. Също така е необходимо да имате предвид и други етикети за безопасност като например „Материал, който забавя възпламеняването“ или „Подлежи на пране“ върху куклите и останалите плюшени играчки.

Изхвърляйте незабавно пластмасовите опаковки от играчките; те се превръщат в много опасни предмети за игра за малките деца.

За деца на възраст от една година или под една година, избирайте играчки, които са цветни, с леко тегло, различни текстури и са направени от материали, които не са токсични. Децата на тази възраст се учат посредством зрението, допира и вкуса си и често поставят неща в устата си, за да ги изследват.

Не давайте на малките си деца играчки с малки части, като например отстраняеми очи, носове и други, тъй като те създават опасност от задавяне.

Проверявайте всички играчки за наличието на остри върхове или ръбове, направени от материали като метал или стъкло – тези играчки не бива да се дават на деца, ненавършили 8 години. Това включва плюшени играчки с жици, които може да го ударят, порежат или доведат до електрически удар, ако бъдат извадени.

Играчките с върви, шнурове или панделки от какъвто и да било вид не бива да бъдат окачвани в кошарката или кошарката за игра. Малките деца могат да се оплетат, което да доведе до наранявания или смърт.

Научете по-големите деца да пазят собствените си играчки, които съдържат отстраняеми малки части, остри върхове или играчки, които функционират посредством електричество, извън обсега на по-малките им братя и сестри. Малките деца са много любопитни и може да изследват играчки, които не са подходящи за тях.

Поддържайте играчките и оборудването за игра в добро състояние, изхвърляйте всички играчки, които са счупени, за да предотвратите нараняванията.

Надзорът е жизненоважен; осигурете безопасни среди за игра без опасности както вкъщи, така и навън. Децата играят и злоупотребяват с играчките; редовно извършвайте проверка за поддръжката на играчките с оглед на тяхната безопасност и издръжливост.

Научете децата си отрано да пробират играчките си, след като спрат да играят с тях. Това ще предотврати случайното спъване и падане заради тях.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации