Как да организираме вещите на детето?

Как да организираме вещите на детето?

Вероятно още преди да родите, дрехите и аксесоарите за вашето бебе започнат да се трупат. Подаръците за новородено може да ви осигурят очарователна селекция от облекло за него, докато торбите с носени дрехи от приятели може да облекат детето ви от годините на прохождане нататък. Да поддържате всичко по организиран начин може да се превърне в предизвикателство.

На всеки етап от развитието на детето ще се изправяте пред избора какво да задържите, какво да изхвърлите и какво да подарите.

Ето няколко идеи, които да ви помогнат да останете върху купчината от принадлежности на децата.

  1. Правете чистки. Това може да се окаже трудно за родителите, които се привързват емоционално към принадлежностите на децата си, но е мъдро да установите някакви основни насоки. Всичко, което е с петна, износено е, не е привлекателно или с липсващи части отива в боклука. Дрехите в добро състояние може да бъдат подарени на приятели или да бъдат оставени в благотворителните магазини за втора ръка стоки. Торбите с носени дрехи следва да бъдат незабавно сортирани; онова, което не е подходящо, може да бъде наново опаковано в торби за даряване.
  2. Създайте си система. Системата ви за съхранение ще зависи от това с колко пространство разполагате. Ако сте щастливци и разполагате с таван, сухо мазе или гараж, ще можете да запазите повече вещи. За ограничените пространства обаче е необходима селективност. Прозрачните пластмасови контейнери с капаци ви предоставят възможността да видите какво има вътре, но картонените кутии с капаци също вършат добра работа, особено ако са етикетирани колкото се може по-точно: Момичешки дрехи, летни, размери 2 и 3. Групирайте дрехите според размера, който наистина смятате, че са, независимо какво казва етикетът.
  3. Сортирайте играчките по големина. Вместо да подхвърлите малките колички, топки и бижута в голяма кофа, групирайте малките артикули заедно в кутия за обувки. По този начин те няма да се изгубят на дъното на кофата.
  4. Помолете за помощ. Ако сте затрупани с вещи и не знаете от къде да започнете, поканете приятелка, който да ви помогне да „пресеете“ хаоса. На свой ред и вие можете да й помогнете. По-лесно е да се прави трудният избор относно принадлежностите на някой друг. Наемането на професионален организатор също може да е инвестиция, която си струва. Двучасова среща може да е всичко, от което се нуждаете, за да създадете функционираща система.
  5. Научете децата си на ред. Трудно е да убедите децата си да се откажат от всяка пластмасова играчка, която са имали, но това е умение за цял живот, което трябва да научат. Обозначете една кофа за дарения и им говорете за подаряването на играчки и дрехи на други деца, които се нуждаят от тях. Или пък нека ви помогнат да организирате гаражна разпродажба и да наберете дарения за деца. Въведете правилото, че всяка нова играчка, която влиза в къщата, означава стара играчка да се рециклира: една влиза, друга излиза.

След като въведете системата си, използвайте рождените дни, празниците и смяната на сезоните като възможност за инвентаризация, при която да изваждате дрехи и играчки от мястото на съхранение. Изключително разочароващо е да откриете комплектче, което никога не е носено, след като детето ви го е надраснало! Въпреки че организацията отнема време и усилия, тя може да ви донесе удовлетворение и вътрешно спокойствие.

Източник: fisher-price.com

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации