Книга под елхата

– Какви са тези звуци? – Алиса посочи с кимване симпатичния гъсталак в дъното на градината.
– Това са чудеса. – равнодушно поясни Котакът.
– И… какво правят там? – запита отново Алиса.
– Както е редно… случват се.

“Алиса в огледалния свят” – Луис Карол

И тази година в навечерието на Коледа ще ви срещаме с любимите герои от детските книги. Героите, които са ни помагали не само да пораснем, но и да съхраним детето в себе си. Досега… За втора поредна година ще цитираме Мечо Пух, ще преповтаряме думите на Малкия Принц и ще разказваме техните истории.

А вие, когато избирате подарък, изберете книга! Тя ще е най-истинският приятел на детето ви, ще го учи и забавлява, ще го пренася във вълшебни светове и ще остане с него задълго. Кой знае, може някой ден то да разлиства същата тази книжка със своите деца.

„Хората имат различни звезди. За тези, които пътуват, звездите са водачи. За други са само малки светлинки.”

Нашите деца отлично познават рисуваните герои, но знаят ли, че те са родени в книгите? Знаят ли, че преди да се превърне в любимото мече за гушкане, Мечо Пух е живял в голямата гора на Алън Милн?! Тъкмо там техният плюшен другар и неговите приятели – Йори, Прасчо и Зайо – са герои в приключения, които събуждат фантазията, развиват мисълта и въображението на децата. Книгите разширяват хоризонта. Те помагат на децата да се докоснат до различни култури, човешки взаимоотношения, мечти и емоции.

За да ви вдъхновим, днес поставяме началото и поредицата „Да разкажем на децата за… любимите ни герои от детските книги и техните вълнуващи истории.“ Тук наш помощник ще е Анастасия Каранаух, а първата история е на Мечо Пух.

 

Избирайте внимателно книгите и историите, съобразно възрастта! И давайте пример. Ако децата виждат родителите си с книга в ръка, много по-често биха избрали нея, вместо компютърните игри…Ако се колебаете, можете да потърсите идеи на www.detskiknigi.com

Детето играе и Радио Family ви пожелават светла Коледа…. с книга под елхата.

”И най-вече гледайте с искрящи очи целия свят oколо вас, защото най-големите тайни са скрити на най-неочакваните места.”
“Чарли и шоколадовата фабрика” – Роалд Дал

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации