Козметиката за бебето или как да спечелите комплект „От първия ден“ на Бочко

Козметиката за бебето или как да спечелите комплект „От първия ден“ на Бочко

Повече от 25 години Бочко посреща бебетата на България и е до родителите от първия ден със своите продукти и полезни съвети за употребата им. Днес на гости ни е малкото таралежче и неговия екип, за да си поговорим за грижата за бебетата и новините около марката Бочко.

Бочко е добре позната марка за грижа за бебето от много години. Кои са Вашите съвети за най-важните продукти, които трябва да осигурим за новороденото?

Най-важният съвет, който искаме да предадем на родителите, е да не си поставят твърде високи цели и очаквания още  от първия ден на родителството. Да имаш бебе е най-естественото нещо за хората, затова – нека да бъдем спокойни и да бъдем себе си. С таралежчето Бочко се опитваме не само да усмихнем, но и да улесним българските родители. За да направим избора още по-лесен, тази година събрахме три продукта в Комплект „От първия ден“: Комбиниран Шампоан за коса и тяло, Овлажняващо Мляко за тяло и Спасяващ Крем при подсичане и кожни раздразнения. Освен тези три продукта, в комплекта добавихме и мека памучна пеленка.

Как да се ориентираме коя козметика е добра за бебето?

Няма еднозначен отговор на това коя козметика е добра за бебето, защото няма две бебета с една и съща кожа. Можем да обобщим така: козметичните продукти за бебета и малки деца трябва да имат проверени съставки и тествани формули; да не съдържат познати алергени и съставки с неясен произход; да са с внимателно подбрани или натурални аромати.

Ето няколко препоръки как родителите да разпознават тези продукти:

1) Търсете основните елементи, препоръчани от ЕС. Например: състав; адрес на производител; партиден номер и срок на годност или дата на производство; указание за употреба; предупредителни текстове.

2) Продуктът е проследим по гореописаните контакти, марката е позната, има достъпна информация за нея;

3) В момента на покупка опаковката е здрава, а срокът на годност да бъде спазен. След отваряне трябва да се следват инструкциите, посочени на опаковката.

„Детето играе“ вярва, че от подръчни материали може да се направят много игри. Може ли да ни споделите идеи за игри, вдъхновени от Ваши продукти?

Напълно споделяме това и сме привърженици на непринудените весели занимания, в които участват и родители, и деца. Затова вярваме, че заниманията могат да стартират от първия ден и с подръчни средства. А как може Бочко да участва в тях? – ето няколко идеи, останалите оставяме на Вашето въображение:

  • Измийте добре празни бурканчета от Кремче при подсичане. Напълнете всяко от тях с различни дребни неща и залепете добре капачката. Така ще имате Бочко „маракаси“ с различен звук. Бебетата обожават дрънкащи предмети, а така ще се научат да разпознават отделни звуци.
  • Всеки различен продукт носи различно таралежче. Започнете мини история или серия от приказки в моментите, когато имате нужда да успокоите бебето. Покажете му таралежчето. Кажете какво прави, как изглежда, накъде е тръгнало, какво му е настроението.
  • Съберете празни картонени опаковки от сапуни, паста зъби или крем. Постройте кула с тях. Бебетата обожават кулите и се забавляват с глас, когато се сгромолясат.

За родителите също имаме идея. В Комплект „От първия ден“ има специална изненада за тях. Неговата кутия се превръща в кутия за спомени. Така милите моменти с бебето от първия ден ще останат в семейството за дълго време.

Подготвяте томбола, която дава шанс на родителите да спечелят комплекта „От първия ден“. Разкажете повече за условията за участие.

Тук родителите могат да се запознаят с томболата. Условията са лесни – регистрирате с малко данни себе си и детето /или бременност/. Описвате накратко какви спомени бихте събирали в кутията за спомени на Бочко и веднага разбирате дали печелите един от 100-те безплатни комплекта. Ако шансът не е бил на Ваша страна, има и утешителна награда – 30% отстъпка от цената на същия комплект в онлайн партньорския магазин на кампанията.

Предстои Академия за родители на 24 февруари. Какво ще бъде Вашето участие там и какво да очакват родителите?

В партньорството с Академия за родители намерихме възможност да съберем нашите идеи, тези на специалистите и родителите на България, с чиято помощ ще разкажем повече за първите грижи за бебето и за ранното детско развитие.  Първо ще се видим в София на 24 февруари, а след това – и по други градове. Ще има идеи за много игри с децата от първия ден, през първата годинка и след това. Бочко има творческа изненада за семействата, гости на форума. За да разберете каква е тя – заповядайте на нашия щанд. Още награди от нас очакват печелившите от томболите на организаторите. Освен изненадите, там ще бъдем и ние – екипът на Бочко и марката ни за бременни – Maternea.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации