Коледни играчки

Коледни играчки

За деца над 3 години.

Децата обожават моментите, в които Ви помагат, защото се чувстват полезни. Може заедно да изработите украсата за коледното дръвче. Ето няколко идеи:

1. Купете дървени/хартиени/пластмасови топки за елха и вкъщи заедно с детето ги оцветете с боички, съобразени за възрастта им. Може да ги намажете с лепило и да ги облепите с накъсани разноцветни хартиени лентичкиу да ги поръсите с брокат и какво ли още не.

2. Направете си топки от вестници и ги завийте във фолио или налепете с малки цветни листчета. Може да ги оцветите и с боички или да ги намажете с лепило и да ги наръсите със сол или цветен пясък.

3. Разрежете прозрачен найлон на квадрати с размер 15х15 см и ги напълнете с шипки, орехчета, ориз, боб, филцови топчета, памуск, мъниста и други подходящи материали. Оформете бохчи с помощта на ластичета, а накрая овържете с връвчици или панделки, за да ги окачите на елхата.

3. Изрежете различни формички от по-дебел картон. Заедно с детето ги нарисувайте с различни зимни и коледни сюжети: снежен човек, дядо мраз, джудже, елха и т.н. Кой колкото и както може! Пробийте дупка и ги вържете с панделка за елхата.

4. Със сигурност имате безброй капачки от бурканчета. Може да ги облепите с фолио или да ги намажете с лепило и да наръсите отгоре със сол, цветен пясък и хартиени късчета.

5. От разноцветно тесто за игра направете топки или друга желана форма. Ако решите, може да изрежете фигурки с форми за сладки.

6. Използвайте прежда, филц или памук за оформяне на различни фигурки, на които може да се пришият мъниста.

7. Използвайте коркови тапи, които може да нанижете в различни формички и да ги оцветите.

Ще се радваме да ни изпратите снимки на направените от Вас играчки, за да ги споделим с по-голяма публика.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации