Коледни подаръци за … играчките

Коледни подаръци за … играчките

Играта е подходяща за деца над 4 години

Нека детето да получи тайнствено писмо от дядо Коледа, в което той обяснява, че и той, и джуджетата са много заети и няма да смогнат с всички подаръци за тази година. За децата са готови, но няма да им остане време да натъкмят подарък за Тигърчо, Мечо или куклата Ани. За това моли детето за помощ, като му праща и материали, с които да работи.

Материалите подберете според това, с което разполагате: картон, хартиени лентички, платове, най-различни картинки, боички, листове бяла и цветна хартия, пластилин, камъчета, бобчета, ножици, лепило, перфоратор, панделки, памук, бобчета, тиксо, и т.н.

Нека детето помисли какъв подарък може да направи за всяка една от играчките, които се споменават в писмото. Изберете 3-4 кукли, а ако на детето му допадне играта, може да включите и още играчки. Детето може да реши да направи, картичка, да нарисува картина, да направи апликация и т.н. Окуражете го да помисли, на какво би се зарадвал Тигърчо, например. А Мечо?

Помогнете на детето да изработи елементите, с които се затруднява.

Когато подаръците са готови, дайте кутии (или ги направете заедно с детето), насърчете детето да ги опакова с Ваша помощ и да им върже панделка.

Играта дава възможност за смяна на гледната точка, а освен това и за развитие на творчеството, въображението, фината моторика на ръката и още куп умения.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации