Коледно ателие

Коледно ателие

Подходяща за деца над 3 години.

В навечерието на Коледа заедно с детето може да се забавлявате като оцветявате картинки на джуджета, подаръци, панделки, играчки за елхата, снежинки и какво ли още не. За по-малките деца подберете картинки с по-едри елементи. Няма значение, че не спазват контурите на картинката, важно е да се заавлявате и да създадете усещане у детето за красотата на празника. Поздравете го какъвто и резултат да е постигнало. Картинки за оцветяване може да намерите тук.

Може да усложните задачата по оцветяването като подберете няколко картинки, с които да си направите колаж (примерно: борова гора, елени, кутии за подаръци, джуджета и т.н.).  За целта ще Ви трябва ножица и лепило. Ножицата задължително трябва да е с тъп връх. Ако детето вече опитва да изрязва, дайте му и на него картинка, която да подготви за колажа.

Направете колкото копия Ви трябват от дадена картинка, използвайте изображения от стари списания и вестници и ги  подредете, както желаете. Включете детето в подредбата. Задавайте му въпроси и го стимулирайте да прави предложения: „Какво да сложим до боровата гора. Шейна. Добре! А тя откъде е дошла?“ и т.н. Така се получават прекрасни сюжети за истории, а крайната картина може да закачите на стената в детската стая. При по-големите деца може да заложите и елементарно броене: „Колко джуджета има покрай шейната?“

По-големите деца поканете да Ви помогнат в направата на коледни картички, които след това да подарите на близки роднини и приятели. За целта може да рисувате, да правите апликации с всякакви материали, колаж от снимки и т.н. Ще се радваме да споделите с нас, изработените от Вас коледни картички.

Ще е чудесно цялото семейство да се включи в рисуването и оцветяването. Както добре знаете, важна е емоцията от споделянето на топлия момент и спомените, които остават след това.

 

 

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации