„Купи миии!“ – на пазар с дете

„Купи миии!“ – на пазар с дете

Всяка майка знае, че „на пазар с дете“ не е най-разумното решение за добре прекарано време. И все пак, няма как да изключиш напълно този момент от ежедневието си.

Детското „купи“ е способно да предизвиква цял океан от емоции както за малкото, така и за възрастния. Сълзите, тропането с крак, истерията не са чужди за никое дете. А родителите са готови да нарекат съкровището си ненаситно и безсъвестно само заради желанието му за един сладолед. Или обратното – изпитвайки необяснимо чувство за вина, са в състояние да обиколят всички магазини за нещо напълно ненужно.
Работещи правила

Всеки родител намира различен начин, за да се справи с несдържаното поведение на детето си: едни са строги и трудно отстъпват пред безкрайните капризи, а други са готови да се извиняват на малкото и да го подкупват с обещания по-късно да купят желаното. И на едните, и на другите би помогнало простото правило: след като чуеш „купи“ от детето си, постарай се да вземеш решение за себе си: „Искам ли да купя това днес и сега или не?“… виж целият текст

Източник: Моето дете

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации