Напасване на яйца по цветове и големина

Напасване на яйца по цветове и големина

От цветна по-плътна хартия изрежете яйца с различна големина и цветове. Модели за цветен принтер може да изтеглите оттук. Целта е детето да сортира яйцата по различен признак: да отдели всички червени, всички жълти или всички големи. В този вариант осигурете поне по 5 от вид. Така може да упражнявате и броенето.

При най-малките Вие трябва да сте активната страна и да сортирате вместо детето. Мотивирайте ги да участват като им задавате въпроси, за да Ви посочват или подават нужното яйце. Обяснявайте какво правите.

Двегодишните вероятно ще се мотивират да слагат червеното яйце в червена кошница, а синьото в синя кошница/кутия.

Ако и друг път сте сортирали, оставете детето да се справи само със задачата, като се включвайте само, ако е необходимо като задавате насочващи въпроси.

На по-големите усложнете играта. Нека да групират голямо яйце с малко от един и същи цвят. Или да направят двойки само от малки или само от големи яйца. Нека да направят кръг, използвайки фигурките, или квадрат, триъгълник.

С тези същите яйца очертайте и изрежете дупки върху по-плътен картон. Целта е детето да напасне фигурата на яйцето със съответната дупка на картона.

 

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации