„Натисни точката“ и се забавлявай

Съвсем от скоро българските деца и техните родители могат да се насладят на уникалната по рода си детска образователна книжка – „Натисни точката“. Благодарение на амбициозния екип на издателство „Funky books“ един от най-популярните детски автори е вече на българския пазар.

herve-tulletИзключителният Ерве Тюле е от авторите на детска литература, с който срещнеш ли се веднъж остава завинаги в сърцето ти. Той е илюстратор, художник, рекламист, но най-вече баща на двама синове и една дъщеря, от които черпи вдъхновението си и любовта към дестката литература. От 1994 година до днес Ерве Тюле създава над 60 книги за деца, които са истинска революция в областта на детската образователна литература.

Издателство Funky Books е издателство за малки и големи, за всеки, който търси начин да превърне в усмивка своето ежедневие. Издателството е родено като естествено продължение на работата с деца на екипа на детска градина „Фънки Мънки“ в лицето на Лили Николова, Милена Тютюнджиева и Надежда Ножарова и желанието им да са част от създаването на една наистина добра среда за децата ни, в която любовта към книгата да се възпитава по естествен начин още в най-ранна детска възраст. Издателството търси книжки, които са естетически издържани, включват детето в процеса на четене, развиват сетивата, учат на основни понятия и показват на децата, че четенето е забавление.

Не е случаен изборът на първата книга, която Funky Books да представи на българския пазар – истински бестселър в детската литература за последните няколко години, познатата във Франция „Un Livre“, станала по-известна по света като „Press here“, а сега и на българския пазар под името „Натисни точката“.

press-here-3След поредица от награди и признания за различните си книги, през 2010 година Тюле достига и своя връх, издавайки завладяващата интерактивна книга, която достойно заема своето челно място като книга на годината.

Към днешна дата световният бестселър „Натисни точката“ е в топ 10 на най-продаваните детски книги, издадена на 36 езика и продадена в над 1,800,000 копия по света.

Преведена, търсена и обожавана от децата в 36 страни, тя завладява с изчистените и семпли изображения. Всичко е сведено до една точка, която прави вълшебства. Тя има способността да се размножава, да се движи в пространството, да се подрежда по различен начин, да се уголемява или смалява. Реално точката може всичко, стига детето да участва в процеса и да ѝ съдейства.

Това е книга за цялото семейство, която ангажира децата да я прелистват отново и отново. Силна и много цветна, визуалната вселена, която Ерве Тюле създава, оставя малко място за текст. Картините му някак предизвикват думите … помагайки на най-малките да развиват езикови умения.

Това е книга за силата на въображението, това е книга за силата и потенциала на мисълта, това е книга без предразсъдъци. Някои казват, че е книга за деца. Но в нея няма пъстри и претрупани илюстрации, няма сюжет и история, няма издаващи звуци бутончета, капачета криещи тайни картинки, няма елементи за издърпване. Няма дори герои. Защото главният герой си ти – читателят на книгата. Всички – и големи и малки замлъкват и гледат с интерес какво се случва. Децата се вдъхновяват от точката, с радост и въодушевление натискат, потупват, разтърсват, духат, пляскат заедно с книгата и искат да я четат отново и отново.

Децата започват да обичат книгите когато ги запознаем с книги, които говорят на техния език, книги, които възпитават усет към красивото, книги, които провокират към действие и развихрят въображението, книги, които показват на детето, че светът на изкуството е забавен и достъпен, книги, които са интересни и вдъхновяващи. Защото четенето е забавно и нека да се забавляваме заедно с децата си!

Проектите на издателство Funky Books едва сега започват и на път за реализация е и следващото бижу за детската литература в България. За нас е истинска чест да споделим, че съвсем скоро ще можем да представим един забележителен творец на „авторски“ книги за деца Ерик Карл и неговата „The very hungry caterpillar“ или „Много гладната гъсеница“. Много неща можем да кажем за книгата, но нейната близо 50 годишна история сама говори за нея – почти половин век, разказът за метаморфозите на малката гъсеничка, която се превръща в красива пеперуда обикаля света на децата и остава своя отпечатък в милиони семейства. Очаквайте я скоро и у вашето.

 

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации