На какво играят децата в далечните Анди?

На какво играят децата в далечните Анди?

Децата по света може и да изглеждат различно, но са съвсем еднакви, когато мечтаят и когато играят. Просто топките са от кашони, куклите – от плат, дамата се разчертава с камъчета, вместо с тебешир, а футболното игрище е от стари автомобилни гуми. И преди да ви е станало мъчно за тях, представете си дългите дни игри на брега на океана и усещането да плуваш с огромни костенурки. Помислете си какво е да живееш насред джунглата, край животните, на които ние толкова се радваме, но само в зологическата градина. А може те да са около теб и най-добрият ти приятел да е игуана.

Ето на какво играят децата в далечно Перу!

Игра с камъчета:

В играта участват две деца, които играят с малки камъчета. Едното дете се опитва да изстреля с два пръста камъчето, колкото се може по-далече и високо. Ако успее, печели камъчето. Другото дете се опитва да изхвърли поредното камъче от игрището, като го уцели с друго камъче. Играта продължава, докато всички камъчета са извън игрището. Печели това дете, което е събрало повече камъчета.

Игра на бактерии:

Звучи малко страшно, но не е. Нещо средно между гоненица и криеница. Тази игра е традиционна за децата на Перу. В нея могат да играят много деца. Две от тях влизат в ролята на „чичо доктор“ и „медицинска сестра“. Няколко деца играят „бактерии“. Докторът се опитва да улови колкото се може повече бактерии, които медицинската сестра пази в ъгъла, за да не избягат. В същото време останалите деца се опитват да освободят „бактериитете“ от капана. Играта продължава, докато всички „бактерии“са уловени в ъгъла.

Източник: Радио Фемили

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации