На разхока до Леголенд или едно пътуване до Германия с деца

Искате да пътувате, но да включите и децата си? Коя е тази дестинация, която ще е интересна и за възрастните, и за децата? Вероятно има много предложения, но днес спираме вниманието си на град Мюнхен.

IMG_4131.JPGЗа „Детето играе“ дотам пътува Ели Иванова със своето семейство. Тя ни разказва за посещенията си в Леголенд, Зоологическата градина, Аквариума, Германския музей на науката и технологиите и музея на БМВ през реакциите на двете ѝ деца, съответно на 6 и 3 години. Освен това, споделя много полезни насоки за родителите как да организират максимално ефективно ваканцията си.

 

Леголенд

Леголенд е на около час и половина от Мюнхен. Като цяло атракциите са интересни за деца на възраст 6+, но не са забравили и най-малките. На сайта на парка има подробна информация каква е минималната възраст за съответните забавления.
Добра стратегия за обикаляне е единият родител да разглежда с по-голямото дете, а другият- с по-малкото, за да може всяко едно от тях да се докосне до света на Лего, съобразно с възрастта и интересите си.

IMG_4737

Както се досещате, в Леголенд всичко е направено от лего блокчета: герои от приказки, животинчета, динозаври, пирати, автомобили, влакове и т.н. Повечето съоръжения са изложбени и може само да се наблюдават, но има и много интерактивни елементи. Всичко е много впечатляващо и си струва да се види. На децата наистина им харесва, независимо от възрастта.

IMG_4744

Една от интересните зони е Миниленд, където са представени умалени макети на сгради от Германия и Европа само от лего. Може да видите замъка Наушфайнщайн, Венеция, Амстердам и още много други знакови сгради и градове. Пресъздадено e Мюнхенското летище и е направен срез на самолет.

На децата 6+ им е интересно да наблюдават сградите и съоръженията. А за най-малките са предвидени различни интерактивни бутони, с които се активират фигури от инсталациите – примерно може да накараш група войници да започнат да маршируват или група музиканти да свирят, или да пуснеш влакче в движение и още много други неща.

IMG_4820

В Приключенската зона има много атракции за деца над 8 години: експедиция в джунглата, приключенска площадка за игра с много съоръжения за катерене, люлеене, пълзене и др. По-малките 2+ може да се насладят на сафари тур, на който да видят около 90 животни, направени от лего, включително слонове, жирафи и крокодили, стига да са придружени от родителите си. Друга атракция, предвидена за тях е разходка с кану сред праисторически динозаври.

Из Леголенд може да пътувате с влакче, на което също може да срещнете светналите погледи на деца на 1 и 8+ години, защото е предвидено заедно с детето да се качи и възрастен. Влакчето е направено от лего, но съвсем като истинско свири и известява присъствието си на малките гари.

IMG_4778

Легосити е друга значима атракция, в която могат да се забавляват деца от различни възрасти. Уникално е преживяването с Flying Ninjago, където се създава усещането, че летиш като птица. Разбира се, това е подходящо за деца 10+ , но ако искате да полетите и с 3 годишното си дете, се запътете към аеропорта в същата зона и ще може да се повозите на направен от лего самолет. Децата от 3 до 6 години ще са щастливи да покарат и малките лего автомобили , но бъдете подготвени, че може да изпитат затруднения при навиване на волана. Част от тази зона е и ЛегоФабрик, която ще е интересна за по-големите, защото може да наблюдават моменти от производство на блокчетата и фигурките.

Специално за децата от 1,5 до 5 е предназначено ЛегоДупло. Има площадка за игра, водни забавления, малко влакче и много други атракции, съобразени като размер и предизвикателство с най-малките.

IMG_4830

Всички деца харесват Полицейската станция, защото реално могат сътворят всякакви неща с наличните лего блокчета. Тук е чудесно, защото семейството може да се забавлява заедно. Самите блокчета са достатъчно големи, за да могат дори и най-малките да работят с тях. Това, което децата построят после може да вградят в обща инсталация и да видят как тяхното произведение допринася за инсталацията заедно с направеното от другите деца. Децата строят каквото пожелаят, например къща, автомобил и т.н. Всички части бяха нови, имаше и от най-актуалните издания на Лего.

IMG_4797

Хубавото е, че има части за всички деца, няма съревнование, осигурени са ресурси за всички. Децата могат да прекарат колкото време искат вътре, могат да играят и да строят както намерят за добре. Организирано е така, че да няма натрупване на хора, всичко е много спокойно.

IMG_4802

Разбира се, изброените атракциони не изчерпват възможностите за забавление в парка. Всеки може да открие своето нещо.

Накрая децата са много впечатлени от магазина, в който могат да си купят желаните от тях части от Лего на килограм.

Препоръка от първо лице: Купете си билети предварително онлайн и така ще спестите 1 час чакане на опашка. Купете си предварително онлайн и билети за паркиране. За два дни може да обиколите основните атракциони. На ден едва ли ще може да прекарате повече от 4 часа, защото по време на обиколката децата са изложени на много стимули и шум и бързо се изморяват. Препоръчвам да разгледате предварително атракционите и да си направете план, къде да насочите вниманието си, съобразявайки се с интересите и възрастта на децата. Хубавото е, че все пак се контролира потока на хора за деня и няма навалица, нито дълго чакане за отделните зони. Родителите трябва да предвидят, че предлаганата храна в парка не е непременно в категория здравословна.

Зоологическата градина

Това е мястото , което е най-пригодено за посещение с малки деца. На първо място е впечатляващо, че животните не са в клетки, а са в отворени пространства, отделени с водни канали.

Изключително интересно за децата е възможността да се приближат и да докосват козички в т.нар. „Зона за галене“.

IMG_4718

Освен това, има две огромни детски площадки. На едната малчуганите могат да си опитат силите и да се катерят на воля по мрежите и да се люлеят на люлките съвсем като маймунките, които са видели преди малко. Докато те се пързалят, родителите могат да отдъхнат под голямо кестеново дърво в бирената градина. Площадката „Рино“ е специално създадена за децата от 1-4 години. Там те могат да се насладят на пързалки, водни игри и още много други забавления.

Препоръка от първо лице: Турът и в зоологическата градина може да е изморителен. Съчетайте обхода с игра на детските площадки. Там децата се чувстват наистина добре.

Продукти

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации