На 1 година: Кутия за сортиране

Вероятно вече сте играли подобна игра за сортиране на геометрични фигури, но сега може да я развиете с още едно ниво – сортиране на обемни фигури.

Трябва Ви кутия от обувки и няколко дървени блокчета с най-различни форми, които може да вземете от конструктора на детето. На капака на кутията очертайте основата на дървените блокчета и изрежете отвори. Покажете на детето как да провре съответното блокче, за да влезе в кутията. Това не е никак лесна игра, изисква напасване на фигурата с отвора, фиксиране, както и усвояване на много различни движения на ръката.

 • Дългосрочно решение за игра с обемни геометрични фигури са и кубовете за сортиране на сръбския производител на играчки „Пино“.

  Куб за сортиране на геометрични форми, 18+ месеца

  Кубът помага да на децата да учат за цветовете и формите, както и да съобразяват коя фигура на кой отвор пасва. Освен това стимулира фината моторика и координацията око-ръка. Съдържа 12 форми в различни цветове. Продава се в стилна кутия, която прави играчката подходяща за подарък. Цветовете и формите могат да се различават от тези, показани на снимката.

   

  Дидактически куб с форми, 18 месеца

  Кубът съчетава няколко игри за различни възрасти на детето и по този начин стимулира развитието на ключови умения – разпознаване на цветове и форми, фини двигателни умения, броене, разпознаване на часовника, координация на движенията, концентрация.

   

  Тези и други играчки може да поръчате в нашия магазин.

Принципи за игра от 1 до 2 години.

*Снимката към статията е на Pino „Дидактически куб с форми“

Продукти

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации