На 1 година: Игра със стълба

На 1 година: Игра със стълба

В дъждовен или студен зимен ден на детето сигурно му липсват катерушките. Домашната стълба може да спаси положението – чудесна е за катерене и слизане.  Разбира се, дръжте и подкрепяйте малкото през цялото време, а ако изяви желание да се качва само,  бъдете нащрек, за да не се подхлъзне и да не падне.

Изнесете стълбата и я разположете стабилно на удобно и безопасно място вкъщи. Препоръчваме стълби с не повече от 2-3 стъпала, като на снимката. Другите стълби, които се закрепват за стена, не са подходящи, защото няма да имате стабилност, ако детето се разшава твърде много.

Насърчете малкото да се катери нагоре. Ще е много щастливо, че успява да се изкачи на върха. На последната степенка може да го чака играчка или топка, която пък да трябва да метне в кош. Целта не е толкова точният мерник, колкото да се упражни замятането и хвърлянето.

Важно!!! Не оставяйте детето без надзор! Проверете безопасността на стълбата и най-вече дали няма остри, режещи или ръждясали части.

Принципи за игра от 1 до 2 години.

2 Коментари

 • Публикувано 03.05.2015
  Avatar

  Ирина

  Сериозно ли препоръчвате играта със стълба за деца над 1 годинка?! Струва ми се, че авторът на идеята няма никаква представа до какво може да доведе това на тази възраст. Напишете, че е за над 2 години, тогава няма да буди недоумение.

 • Публикувано 03.05.2015
  Avatar

  Гери

  Защо да не е сериозно? Синът ми се катери от 10 месечен по стълбите на катерушките, е с моя помощ разбира се. Не виждам защо да не се забавлява по същия начин и в къщи, когато навън вали. На мен идеята ми допада, въпрос на виждане е.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации