На 1 година: Низанка

С тази игра детето ще развива множество умения: фините движения на ръцете, координация око и ръка, различаване на цветове, за формите и размерите. За да играете, Ви е необходима играчка. Може да си направите саморъчно или да си я закупите, за да сте сигурни, че ще е безопасна за детето Ви.

 • Ето и няколко варианта на играчки за низане от сръбския производител на дървени играчки „Пино“:

  Дидактически пръстени

  Играта помага на детето да възприеме концепцията за числата, тяхната количествена стойност и последователност. Посредством основата с написани числа от 1 до 5 и отделните цветни пръстени, на децата може лесно да се обясни идеята за броимост на числата. Играчката подпомага развитието на координацията ръка-око, както и способностите за наблюдение и логическо
  мислене.

  Дървена низанка

  С помощта на тази играчка за низане децата усвояват лесно и чрез игра концепцията за по-малък/ по-голям и отгоре/отдолу. Възприемането на тези понятия е много важно в последващото развитие на математически умения и способност за решаване на по-сложни задачи. Чрез сравняване, напасване и проучване на отделните части на играчката децата усвояват знания чрез пряко наблюдение и изпробване – способности, които играят важна роля в интелектуалното им развитите.

   

  Цветна дидактическа кула

  Това е забавна и образователна играчка, която стимулира умственото развитие на децата посредством сравняване и комбиниране на части с различни размери и цветове и построяването на кула с тях.

  Дидактическата кула на Пино е играчка, която развива концентрацията, логическото мислене и координацията на движенията. Децата трябва да открият правилната подредба на частите, съобразявайки се с рамери и цвят. Ученето чрез изследване и откриване оказва много положително въздействие върху интелектуалното развитие на децата. Съществуват два начина за подреждане на играчката. Когато детето се измори от тази игра, пластмасовите части могат да се използват за забавление в банята или в пясъчника.

  Информация за тези и други играчки, може да намерите в нашия магазин.

Седнете заедно и  започнете да подреждате ринговете, за да предизвикате интерес и любопитство у детето. Първоначално то може да иска най-вече да ги изважда от колчето, но постепенно ще започне да любопитства как да ги подрежда. Помагайте му в началото – подайте му един от ринговете и насочете ръката му към колчето, за да го сложи върху него. Когато детето усвои това умение, може да разширите играта като подреждате ринговете по големина от малки към големи, от светли към тъмни цветове и т.н.

Може постепенно да включвате и други подобни игри, с които детето да конструира различни неща.

Принципи за игра от 1 до 2 години.

Продукти

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации