На 1 година: Игри на пясъчника

На 1 година: Игри на пясъчника

Децата вече са във възраст, в която обожават играта на пясъчника. Тя е полезна не само за научаването на чисто механични умения за пълнене на кофичка, изсипване, пресяване и т.н., а и със социалния контакт и взаимодействие с другите деца.

Научете детето как да прави замък с помощта на мокрия пясък и кофичката. Покажете му как да си прави формички (обикновено в комплектите за игра с пясък има пластмасови форми на плодове, животинчета и др.) Децата са очаровани от магията да видят как се образува дадена фигура от пясък и са много горди, когато успеят и те да я направят. Окуражете ги и ги поздравете, независимо от резултата.

Вероятно ще забележите, че част от забавата е развалянето на направените пясъчни фигури, така че не се сърдете и не ограничавайте детето, а приемете неговата представа за игра и направете фигурата отново.

Научете детето да си прави „дворчета“ като очертава зони от пясъчника с камъчета, да си копае ямки, да полива с лейка, да „сади “ клечки за дървета, сламки за цветя и т.н.

Не е необходимо да организирате играта на пясъчника, включвайте се само, ако е необходимо или за да помогнете на детето да придобие някое ценно и ново умение. Това е прекрасен момент да оставите детето да играе самостоятелно или с другите деца, като разбира се го наблюдавате, за да гарантирате неговата безопасност.

  • Ако имате притеснения за хигиената на пясъчниците по детските площадки, може да направите домашен пясъчник и с кинетичен пясък.

    Кинетичен пясък може да закупите от магазина на „Детето играе“ в опаковки от 1 килограм и 4.5 килограма. Производител е шведската фирма Relevant play Швеция. 98% от състава е фин естествен пясък, а останалите 2% са моделираща маса, която никога не изсъхва и създава магичния ефект. Кинетичният пясък е напълно безопасен- не съдържа алергени, нито глутен.

    Тези и други играчки може да поръчате в нашия магазин.

Принципи за игра от 1 до 2 години.

Продукти

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации