На 1 година: Намери ми, намери ми… кестенче!

На 1 година: Намери ми, намери ми… кестенче!

Играта е подходяща за деца над 1 и 9 месеца.

Предлагаме Ви игра, с която да прекарате приятни моменти сред природата, а също и да помогнете за развитието на умението за фокусиране и различаване на даден обект сред много други.

Докато сте на разходка в парка може да подканите детето да потърсите заедно шишарки, кестени, камъчета, маргаритки, жълтурчета и т.н. На пръв поглед изглежда лесно, но малките ще имат нужда от Вашата помощ в началото, докато свикнат какво се търси и докато се научат да различават търсеното сред тревата. Децата обикновено много се забавляват, когато заедно откриeте желаните обекти и прилежно ги събират в кофичката си.

Ако играете играта в двор или вкъщи, може да разпръснете орехи, ябълки, камъчета, изрязани от хартия кръгчета или блокчетата от комплекта за строене.

Тъй като все още сте в периода, в който детето изследва всичко с уста, внимавайте да не нагълта някои от материалите, които събирате.

Постепенно може да разширявате играта, като вместо Вие да посочвате търсения обект, насочвате детето с: „Обърни се, има кестен зад теб/ пред теб/ до храста/ там/тук и т.н.“ Така въвеждате чрез игра важни думи за местоположение. Не очаквайте, че детето веднага ще реагира на насоките, давани от Вас. Помагайте и бъдете търпеливи.

Важно!!! Не оставяйте детето без надзор! Колкото и да е приятно навън, сред тревата може да има неприятни боклуци, бодли, стъкла, отровни растения и  гъби, нечистотии и т.н.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации