На 1 година: Строител

На 1 година: Строител

Въорежете малчугана с различни материали за строене. Ето с какво може да използвате за строителни дейности:

 • Картонени кутии от сапун или паста за зъби
 • Дървени купчета
 • Пластмасови кутии
 • Пластмасови чаши

Вероятно е детето да се забавлява повече Вие да строите, а то да руши построеното, но постепенно и то ще започне да опитва да строи кули. В началото е вероятно да започне повече с две или три елемента един върху друг и постепенно умението ще се развива. Окуражавайте детето да опитва. Създавайте му предизвикателства: „Колко висока кула може да построиш?“, „Нека да добавим още едно купче“ и т.н.

 • Дървени кубчета „Котка и приятели“

  Комплектът съдържа 32 броя дървени елемента за строене. На някои от кубчетата са изобразени котка, мишка, жабка, калинка, слънца, стълбички, вълшебник, ключета и прозорчета. За малките архитекти са предвидени елементи с разнообразни форми: арка,полукръг, връх на кула,триъгълно покривче. Детето може всеки път да подрежда кубчетата по различен начин, което прави играта винаги интересна. Играта развива въображението, пространственото мислене и фината моторика. Изпозвайте възможността да учите детето за цветовете.

   

  Кубчета за подреждане „Ферма“

  Кубчетата може да се подреждат на височина и да се пъхат едно в друго. Илюстрациите са красиви – изобразени са домашни животни: магаре, прасенце, крава и др., цифрите от 1 до 10 и съответното им количествено измерение в цветя или брой животни.

  С кубчетата децата ще учат понятия като малко/ голямо, високо/ниско, животните, ще се научат да броят, да  координират ръката и окото и др.

   

  Кубчета за подреждане „Професии“

  Кубчетата може да се подреждат на височина и да се пъхат едно в друго. Илюстрациите са красиви – изобразени са представители на професии: фермер, полицай, строител, пожарникар и др., както и превозните им средства, цифрите от 1 до 10 и съответното им количествено измерение в колички и камиончета. С кубчетата децата ще учат понятия като малко/ голямо, високо/ниско, професиите, ще се научат да броят, да  координират ръката и окото и др.

  Повече информация за тези и други играчки вижте в нашия магазин.

Продукти

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации