На 1 година: 3D пъзел

На 1 година: 3D пъзел

Играта с обемни кутии винаги събужда любопитството на децата.

Набавете си три кашончета или кутии от обувки. Не е необходимо да са с еднакъв размер. Всяка страна от кашона ще е част от пъзел, който може директно да нарисувате с боички или пък да облепите с хартия. Така например, при вертикална подредба може да се получи дърво или зайче. При хоризонтална – влакче, конче и т.н.

Ако едната кутия е по-дълга и позволява върху нея да се поставят другите две, може да се получи и лице с две очи (точки върху по-малките кутии и усмивка върху по-дългата кутия).

Ако кашоните са четири, може да ги нагласите като слънце, топка, лице или ябълка, като всеки от четирите кашона съдържа по една част от образа. Възможностите са неограничени. Вие изберете картинките, всичко зависи от Вашата фантазия.

Когато сте готови, поканете детето да подрежда пъзела. Вероятно в началото ще се наложи да му помагате, но постепенно детето ще започне да играе само. Когато подреждате, допускайте нарочни грешки. Примерно, там където трябва да се получи дърво, сложете две от кутиите правилно, а едната на обратно или с друга несъответстваща част. Попитайте детето дали това си е на мястото и започнете да се чудите като въртите кутията във всички посоки, докато намерите правилната картинка.

Принципи за игра от 1 до 2 години.

 • По подобен начин може да играете и със следните предложения от нашия магазин.

  Кубчета за подреждане „Ферма“ 

  Кубчетата може да се подреждат на височина и да се пъхат едно в друго. Илюстрациите са красиви – изобразени са домашни животни: магаре, прасенце, крава и др., цифрите от 1 до 10 и съответното им количествено измерение в цветя или брой животни.

  С кубчетата децата ще учат понятия като малко/ голямо, високо/ниско, животните, ще се научат да броят, да  координират ръката и окото и др.

  Производител: ХАБА, Германия

   

  Кубчета за подреждане „Професии“

  Кубчетата може да се подреждат на височина и да се пъхат едно в друго. Илюстрациите са красиви – изобразени са представители на професии: фермер, полицай, строител, пожарникар и др., както и превозните им средства, цифрите от 1 до 10 и съответното им количествено измерение в колички и камиончета. С кубчетата децата ще учат понятия като малко/ голямо, високо/ниско, професиите, ще се научат да броят, да  координират ръката и окото и др.

  Производител: ХАБА, Германия

  Низанка „Замък“

  Състои се от основа с 3 колчета, върх които се редят частите, за да се получи замък.

  Производител: Пино, Сърбия

  Повече информация за тези и други играчки вижте в нашия магазин.

Продукти

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации