На 1 месец: Забавни лица

На 1 месец: Забавни лица

Специалистите твърдят, че за бебета няма нищо по-вълнуващо от лицата. Има изследвания, които твърдят, че бебетата помнят повече лица, отколкото възрастните. Каква чудесна възможност за игра!

Имайки предвид, че в този период Вашето бебе може да фокусира на около 20-25см, изравнете лицето си с неговото. Може да го гушнете или да се надвесите над него, докато лежи по гръб. Започнете да правите забавни гримаси – да се усмихвате, да се мръщите, да отваряте уста, да мигате, да движите главата напред-назад или настрани, да правите муцки, да изплезвате език, да изпращате целувки и т.н.

Ще е чудесно и ако назовавате състоянията, които изразявате – „Мама е усмихната.„, „Мама е учудена.“ Играйте с гласа си като издавате различни звуци- тихи, по-високи (без да са гръмогласни!), да променяте интонацията си, да произнасяте различни срички, думи и т.н.

Бебетата страшно се забавляват с тази игра, а много скоро може да забележите, че се опитват да имитират някои от мимиките Ви – например да отварят уста или да се усмихват като Вас.

Принципи за игра от раждането до навършване на една година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации