На 1 месец: Звуци от природата

На 1 месец: Звуци от природата

Децата обожават да чуват различни интересни звуци и може да симулирате слуха му като му обръщате внимание на звуците от природата.

Вариант 1

Докато сте вкъщи може да осигурите на бебчо звуци от природата. Може да му пуснете пляскащите се вълни на морето, чуруликането на птици в гора, шумуленето на поточета, водопади и т.н. Има много такива в youtube. Ето и няколко примерни линка: звуци от гора , звуци от море и дъжд , звуци от водопад.

Само имайте предвид, че това са клипчета в youtube, а напоследък пускат реклами, които няма да са Ви по вкуса с височината и стряскащите звуци, които ги съпътстват, а може да ги изключите едва след 5тата секунда. Като алтернатива може да ползвате онлайн радиа за звуци от природата като това тук.

Вариант 2

Докато си играете, може да имитирате различни животни – пиленца, котенца, кучето и включитлно да ги показвате на картинки. Децата много се забавляват на тези звуци.

Вариант 3

Най-добре е да се възползвате от исинските звуци на природата по време на разходка. Когато Ви се удаде възможност да чуете приятен звук или срещнете животинче, обяснете какво е това и какви звуци издава. Питайте детето: „Чуваш ли как шумолят листата на дърветата?“, „Чуваш ли там лае куче?“, „Колко приятно чуруликат пиленцата.“ и т.н. Така детето Ви ще започне да опознава света и да прави връзка между думите и предметите и да изгражда понятия.

Важно!!! Избягвайте силните и стряскащи звуци и мелодии. Музиката и звуците трябва да са умерени към тихи.

Принципи за игра от раждането до навършване на една година.

1 Коментар

  • Публикувано 22.11.2020
    Avatar

    Виктория 10г

    Как ти се може да издава звук на бебе ехо

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации