На 1 месец: Танци и музика сега

На 1 месец: Танци и музика сега

Музиката има силно влияние върху емоциите. Нежната музика бързо успокоява неспокойното дете, а енергичната и весела музика ни тонизира. Има изследвания, които потвърждават, че музиката спомага за създаването на мозъчни връзки. С лесни и повтарящи се песни-залъгалки, децата запомнят по-лесно думи. Други песни може да Ви помогнат да създадете определени навици – примерно песничка за заспиване, за хранене и т.н. Те дават информация на детето какво да очаква, а децата обичат предвидимостта.

Специалистите препоръчват бебетата да слушат много класическа музика, защото развива пространственото мислене, но и всеки друг жанр е добре дошъл, стига музиката да е приятна и нежна. Все още е спорен така нареченият „Моцарт ефект“, според който класическите произведения правят децата по-умни, но със сигурност музиката спомага да изградите връзка помежду си и да изживеете приятни емоции.

Пейте на детето. Не е важно дали пеете правилно, децата обожават точно Вие да им пеете. Не се ограничавайте само до познатите детски песнички, смело си измислете и свои.

Докато пеете или слушате музика може да гушнете бебето и да го движите в леки танцови движения. Нека движенията да са плавни и да са съобразени с възможностите на детето в тази възраст.

Използвайте музиката, за да се забавлявате, да дадете възможност на бебето да се докосне до различни мелодии и ритъм, да потанцувате или просто да се раздвижите.

Помнете, че звукът не трябва да е силен, а умерен към тих, защото иначе може да дразни неприятно бебето и дори да увреди слуха му.

Принципи за игра от раждането до навършване на една година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации