На 10 месеца: Залепи и отлепи!

На 10 месеца: Залепи и отлепи!

Децата учат много като докосват и манипулират с предмeтите. Вземете лента велкро (купува се от кинкалерия) и покажете на детето как двете ѝ части се залепят и отлепят. Дайте му сега на него велкрото и го оставете да експериментира.

Друг вариант на тази игра е като зашитете едната част от велкро лентата върху плат, с който да облечете таблата на столчето за хранете. Дайте другата част от велкро лентата на детето и го оставете да играе. Освен това може да „плените“ няколко играчки (достатъчно големи, за да не ги погълне детето!) с велкро лентата и да подканите детето да ги „освободи“.

С помощта на велкрото може да създадете ново усещане на детето и в познатата игра „Ще издържи ли кулата?“ Вероятно детето е свикнало, когато Вие построите кулата, то да я събори. Ще го изненадате, ако върху неговите кубчета за строене залепите велкро с помощта на самозалепваща се лента. Този път кулата няма да падне както обикновено. Оставете детето да изследва новия елемент и да открие начин да разлепва и слепва кубчетата.

Принципи за игра от раждането до навършване на първата година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации