На 10 месеца: Подреждане на пъзел

На 10 месеца: Подреждане на пъзел

Бебетата обичат да наблюдават как се съединяват отделните части на пъзела, макар и все още да не могат да го правят сами. Набавете си пъзел с най-много 4 елемента. Седнете удобно с детето пред Вас и започнете да подреждате частите на пъзела като създавате приятно очакване у детето за това, което ще се получи: „Какво ли е това? Има уши и е сиво. Да потърсим и другите части! Ето тук има опашка … Получи се коте. Как прави котето?“

Може да си направите и домашен пъзел като нарисувате или принтирате готова картинка върху картон, която след това да разрежете на 4 части. Подходящи картинки за бебешки пъзел може да намерите тук.

Като подредите пъзела пляскайте заедно, за да се поздравите за успеха.

Принципи за игра от раждането до навършване на първата година.

  •  

    За улеснение може да използвате и пъзела на германския производител на детски играчки „ХАБА“ – „Приятелите на лъва“. На този етап, Вие подреждайте пъзела, назовавайте животните и частите на телата им: лапа, глава, опашка. Разказвайте по картинката. Докато подреждате пъзела, обяснявайте какво търсите и какво правите. След време на детето ще му е забавно и само да подрежда същия пъзел.

    Играта с пъзели помага на детето да развие наблюдателността и концентрацията си.

    Комплектът съдържа: рамка за пъзел и 9 парчета за пъзел. На основата на рамката е изобразена картинката, която трябва да се подреди.

Продукти

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации