На 11 месеца: Малко помощ?

На 11 месеца: Малко помощ?

Започнете да включвате малкия човек в домашните задъжения. Те ще се чувстват страхотно, ако им дадете да натиснат копчето на пералнята, а след това ги включите във ваденето на изпраните дрехи или Ви помагат като Ви подават дрехите за простиране. Любима занимавка за децата е да им дадете възможност да бутат коша с дрехите за пране към пералнята или простора.

Когато детето вече ходи стабилно, може да му дадете да държи заедно с Вас и прахосмукачката, стига да не се страхува от звука, който издава. Внимавайте, като се придвижвате да не го съборите.

Когато забърсвате прах, дайте и на малкия човек чист парцал, с който да Ви помага в почистването. Приканете го заедно да почистите таблата за хранене, след като е приключило и с храненето, и с рисуването с храна.

Винаги благодарете на детето! Учете го на вежливост!

Важно!!! Преценете в какво и в каква степен да Ви помагат децата. Те обичат да помагат  и да се включват в дейностите на големите, но все пак трябва да се погрижите това да е безопасно за тях – да не вдигат тежко, да нямат достъп до почистващи препарати, да докосват само чисти повърхности и предмети.

Принципи за игра от раждането до навършване на първата година.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации