На 2 години: Броене

На 2 години: Броене

С тази игра може да поставите основите на понятието за количество и да упражните броенето. Трябват Ви 5 чаши и 15 бобчета. Сложете чашите пред детето и започнете да броите – 1 и пуснете 1 бобче в първата чаша, 2 – 2 бобчета във втората чаша и така до 5 бобчета в петата чаша.

Сега дайте на детето да пуска бобчетата. Не очаквайте, че ще успее да го направи като Вас, по-скоро ще е заинтригувано да ги пуска в чашата и да ги изсипва, което пък от своя страна е чудесна игра за развитие на координацията на ръката с окото.

Извън тази игра може да броите при всеки повод:

– питайте често детето на колко години е и го научете да показва с пръсти;

– бройте стъпалата, когато слизате;

– бройте козлетата от приказката за Вълка и седемте козлета или всяка друга приказка, която дава такива възможности;

– бройте броя на колите или куклите, които детето има.

 • Пъзел  „Животни и цифри“

  С този пъзел детето с лекота ще усвои понятието за количество, което обозначава всяка цифра. Илюстрациите са със закачливи рисунки на животни. Пъзелът се състои от два реда като на първия са цифрите, а на втория илюстрациите на животните с количество, съответстващо на цифрата от първия ред. Всяка фигурка има дръжка.

   

   

  Пъзел „Научи се да броиш“

  Детето с лекота ще се научи да брои, играейки. За всяко число от 1 до 10 има пъзел от две части. На едната част има картинки със съответния брой обекти, а на другата част е изписана цифрата. В комплекта е включена и фигурка на зайче. Картинките са красиви и подбуждат желанието на детето да наблюдава, търси и сглоби частите на пъзела. Частите са съобразени с детските ръчички и са удобни за хващане и боравене.

   

  Информация за тези и други играчки, може да намерите в нашия магазин.

Продукти

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации