На 2 години: Движи се като маймунка!

На 2 години: Движи се като маймунка!

Това е забавна двигателна игра.

Намислете си някое животно и наподобете начина, по който се придвижва: маймуна (ходене на 3 крака),  зайче (скачане), крокодил (пълзене с лакти), орел (размахване на крила), жаба (скачане с две ръце отпред), змия (приплъзване по земята), пингвин (ръцете до тялото с длани перпендикулярно на тялото в типична поклащаща се походка).

Не е толкова важно дали наподобявате точно животното, важното е детето да пробва нови движения. Вие започнете играта и нека детето да Ви имитира и следва. Поздравете го за успеха и опитите, които прави.

Окуражете го и то да си измисли животно и да го наподоби, а Вие да го познаете.

Когато детето свикне с тази игра, може да добавите още един забавен елемент – зарче. Трябва Ви една кутия. Всяка от страните на кутията облепете с картинка на животно. Хвърлете „зарчето“ и детето трябва да наподоби движенията на животното, което се е паднало. В този си вариант играта е подходяща и за детски партита.

Играта е чудесна за двора или парка и колкото повече деца включат, толкова е по-забавно. Ако се престрашите, може да я играете заедно с цялото семейство.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации