На 2 години: Игра за напасване

На 2 години: Игра за напасване

Направете си двойки от картончета с еднакви картинки. Поставете едните в ред и призовете детето да подреди техните сътветстващи карти под първия ред, така че да съвпаднат картинките. Картинки може да изтеглите оттук.

Друг вариант на тази игра е да направите няколко картончета с различни картинки и всяка една от тях да разрежете на две по средата. Сложете 2те половини  от две картончета пред детето и го окуражете да ги напасне, така че да се получат 2 цялостни картинки. Картинки може да изтеглите оттук.

Тази игра е полезна за развитие на езика, развитие на наблюдателността и отчитане на различни признаци, прилики и разлики.

 • Още игри за напасване, с които детето с лекота ще учи и за геометричните фигури, предлага германския производител на детски играчки „ХАБА“.

  Мишлета акробати

  С тази игра децата с лекота учат за геометричните фигури и за цветовете. Играта съдържа шест картончета с изрисувани мишлета акробати, които изпълняват различни номера- ходят по въже, прескачат обръчи. Към тях има и 12 дървени части, които децата трябва да съобразят къде да поставят спрямо формата и цвета на картончето.

   

  Форми и цветове с Теди

  С тази игра децата с лекота ще учат за формите, ще напасват геометрични фигури, ще развият наблюдателността и концентрацията си. На 4-те игрални дъски има отвори. Детето трябва да съобрази коя геометрична фигура- квадрат, триъгълник, кръг или цвете ще пасне и довърши картината.

   

  Пъзел „Животно върху животно“

  Играта съдържа комплект от 6 пъзела от пресован картон с картинки на животни и дървена фигура на пиле. Пъзелите са от две или три части и са подходящи за деца на 2+ години. Картинките са весели и забавни и предизвикват любопитството на детето. Играта вдъхновява и за разказване на истории по картинки. Играта с пъзели развива редица умения: концентрация и наблюдателност, търсене на общи признаци  и съотвествия, фината моторика и координацията око-ръка.

  Информация за тези и други играчки, може да намерите в нашия магазин.

Продукти

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации