На 2 години: Картина от ръчички

На 2 години: Картина от ръчички

Рисуването със сигурност е сред любимите занимания на детето. Вероятно сте пробвали рисуване с моливи, с химикалки, с вода, но може би е време да пробвате и рисуване с ръце.

Набавете си бои за рисуване с пръсти за деца. Те са съобразени да се мият и перат лесно и не са токсични. Все пак не оставяйте детето без надзор и следете стриктно да не реши да ги опита. Има производители, които предлагат бои, специално за тази възраст и това е обозначено на кутията.

Намажете си дланта и направете отпечатък върху хартия. Намажете дланта на детето с друг цвят и направете отпечатък до Вашия. Включете и таткото. Колкото повече сте, толкова по-забавно ще е и толкова по-мил спомен ще имате.

Ако детето реагира положително на рисуването с ръце, може да направите отделно цвете като използвате дланта му с разперени пръсти и въртите листа, така че да се нанесе 4 пъти в кръг. Може да направите  гълъб,  пеперуда и т.н. Всичко зависи от Вашата фантазия.

Оставете детето да изрази свободно и своите идеи си. Освен на малки листове хартия, може да решите да рисувате и върху голям постер върху земята – така може да включите и стъпки, но този вариант като че ли по-добър за банята или навън :)).

Запазете тези рисунки и ги окачете в стаята на детето. Ако сте рисували и на голям постер, може да го нарежете и да пригодите рисунките за умилителни картички по всякакъв повод за баби, дядовци и други любящи роднини.

Рисуването с ръце осигурява нови преживявания за детето и стимулира творчеството и въображението му. Освен това, то така учи много нови думи и изрази.

Ето и нашите предложения за рисуване с пръсти.

Полезно!!! Бъдете готови  с комплект мокри кърпи, за да изтриете ръцете на малкия художник.

Други възможности за рисуване:

– в детските магазини за най-малките се предлагат  миещи се маркери;

– със същите бои за пръсти, може да рисувате и с помощта на формички, изрязани от гъби за баня – звездичка, пате, кръгче. Потопете гъбата и оставете отпечатък върху листа.;

– има пастели, които са предназначени за деца в тази възраст;

– докато сте навън, рисувайте с тебешир.

Ще се радваме да ни изпратите шедьоврите на Вашите мъници, за да ги споделим с по-голяма публика.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации