На 2 години: На риба с капачки

На 2 години: На риба с капачки

В един леген с вода сложете 15-тина разноцветни капачки от пластмасови бутилки. Те ще играят ролята на рибки. Предоставете на детето кухненски щипки, за да лови рибките. Целта е да хване всички рибки с щипката и да ги сложи в отделен съд. Самият съд може да е бутилка с по-широко гърло, през което влизат всички капачки.

С тази игра детето развива фините движения на ръката.

Може да усложните играта като въведете и учене за цветовете. Ето два варианта. За всеки цвят на капачките нека има различен кош, на който съответният цвят е обозначен. Така детето ще слага червените капачки в червения кош, сините в синия и т.н. Друг вариант е да теглите цветни листчета, отговарящи на цветовете на капачките.  Теглите жълт лист и детето трябва да извади всички капачки в жълто. След това ги пребройте.

Важно!!! Не оставяйте детето без наблюдение, ако използвате по-дребни капачки, за да избегнете риск от задушаване, ако детето все още често поставя предмети в устата си.

  • Ако детето се запали по риболовната игра, то може да го зарадвате и с предложението на Pino Магнитен пъзел „Риболов“:

    Този пъзел съдържа 2 забавни игри в 1.  С „въдицата” с магнит се ловят 10 водни животни, а в средата се подрежда картинка. Веселите цветове ще привлекат вниманието на детето. Играта подпомага развитието на фини двигателни умения на ръката и координация на окото с ръката.

    Размер на дъската:30 х 23.5 х 0.8 см

    За повече информация за тези и други играчки вижте в нашия магазин.

Продукти

Изпрати коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Подобни публикации