На 2 години: Скачане с цел

На 2 години: Скачане с цел

Децата обожават да скачат, а когато обвържете тази им страст с допълнителни предизвикателства, получавате истински забавна и полезна игра.

Очертайте на земята различни геометрични фигури: кръг, квадрат, триъгълник. Задайте инструкция: „Скочи, скочи… в кръга.“ Така освен забавлението, детето естествено ще учи и упражнява малко математически знания. Ако сте у дома, очертаването става най-лесно с хартиено тиксо.

По същия начин може да очертаете зони с различни цветове и да инструктирате детето да тича и скача върху зелената, жълтата или синята зона.

Насърчете детето да скача като зайче. Дори да му е трудно в началото, скоро ще започне да прави все по-уверени и уверени движения. Докато скача като зайче, може да събира моркови из стаята, които след това с удоволствие да изхрупа.

Скачане на домашен батут. Скачането по леглата е вечен хит сред децата от различни поколения. Просто бъдете там, за да задвижите скачащата машина. В началото дръжте детето за ръце и му помагайте да скача, като му осигурявате нужния баланс. Когато стане по-уверено, просто бъдете на близо, за да го предпазите от падане.

Скачането с препятствия също е интересна игра за малките. Сложете много ниски препятствия, преодолими за детето. Колкото по-уверено става, нека и препятствията да стават повече на брой и по-сложни, но винаги, съобразени с възможностите на детето. В началото може да постелете малка носна кърпа, която детето да прескочи, с напредването на уменията може да сгънете хавлиена кърпа, да добавите възглавница и т.н.

Изпрати коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подобни публикации